Olomoucký kraj rozdělí individuální dotace v oblasti dopravy

26. 08. 2016

Více než jeden a půl milionu korun uvolní Olomoucký kraj na dva projekty, které pomohou řešit aktuální dopravní situaci v Olomouci a v Mohelnici. Na svém zasedání o tom rozhodli krajští radní.

„Doprava je jednou z priorit Olomouckého kraje. Každý rok investujeme do oprav krajských silnic stovky milionů korun. Pomoct se snažíme i v případech, kdy projekt konkrétního žadatele nespadá do žádného dotačního titulu. To řeší právě individuální dotace,“ řekl Jiří Rozbořil, hejtman Olomouckého kraje.

Olomouc využije milion a sto tisíc korun od Olomouckého kraje na vybudování přechodu pro pěší přes frekventovanou silnici v lokalitě Olomouc – Bělidla. Tam v současné době zebra chybí.

Zbývajících více než čtyři sta tisíc korun pak dostane Mohelnice, která peníze investuje do zpracování projektové dokumentace k výstavbě okružní křižovatky v rozrůstající se průmyslové zóně. Nový rondel vyřeší nyní složitou pěší i cyklodopravu v této lokalitě.

Naopak žádosti obce Bohuňovice, která chtěla peníze na generální opravu cesty Za Pilou, radní nevyhověli. A to z toho důvodu, že se jedná o místní komunikaci v majetku obce, kdy Bohuňovice řeší kompletní rekonstrukci v rámci revitalizace svého centra.

Olomoucký kraj rozdělí individuální dotace v oblasti dopravy               ilustrační foto


Poslední změna 26. 08. 2016 08:35:21