Olomoucký kraj pomůže obci Pivín s financováním nové silnice

12. 09. 2014

Krajští radní na svém včerejším jednání odsouhlasili poskytnutí finančního příspěvku na vybudování obslužné komunikace mezi obcemi Pivín a Skalka. Půjde o vůbec první spojnici mezi oběma obcemi.

Pivín a Skalka dlouhodobě usilují o vybudování obslužné komunikace, která by nejkratší cestou spojila obě obce. Nová silnice zcela jistě zlepší jak historicky danou vzájemnou vazbu, tak především zkvalitní dostupnost pro místní obyvatele,“ uvedl hejtman Jiří Rozbořil.

Vzhledem ke skutečnosti, že jde o vybudování zcela nové silnice, dosahují celkové náklady investiční akce přes 7 milionů korun. Kraj by ze svého rozpočtu uhradil 50 procent, konkrétně zhruba 3,5 milionu korun. Stejným, tedy padesátiprocentním poměrem, se na financování budou podílet i Pivín a Skalka. Každá obec po hranici svého katastrálního území. Nová obslužná komunikace bude mít necelé dva kilometry.

Obnovit historické spojení mezi Skalkou a Pivínem se neúspěšně snažili předkové obou obcí už po několik desetiletí. Pokud v pátek 19. září schválí návrh krajské rady členové Zastupitelstva Olomouckého kraje, začne výstavba pozemní komunikace ještě během tohoto měsíce.


Poslední změna 12. 09. 2014 12:07:53