Olomoucký kraj podpořil výstavbu a rekonstrukci sportovních hal

27. 06. 2016

Téměř 37 a půl milionu korun rozdělí Olomoucký kraj mezi žadatele o individuální dotaci v oblasti sportu. Na svém pátečním zasedání o tom rozhodli krajští zastupitelé.

„Peníze na rekonstrukci stávajících nebo výstavbu nových sportovních hal dostane TJ Sokol Bohuňovice, město Kostelec na Hané, město Jeseník, obec Senice na Hané a SK Uničov,“ řekl Radovan Rašťák, náměstek hejtmana Olomouckého kraje, který má oblast sportu ve své působnosti.

Zhruba osm a půl milionu korun z celkové částky poputuje také do Prostějova na výstavbu Národního olympijského centra.

Finanční příspěvek Olomouckého kraje navazuje na dotační program Státní podpora sportu pro rok 2016, který vyhlásilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Úspěch v něm byl podmínkou pro získání dotace od Olomouckého kraje.

„Letos poprvé ministerstvo školství požádalo kraj o stanovisko, zda jsou projekty v souladu se strategickými programy rozvoje sportu a sportovní infrastruktury v regionu. Zástupci ministerstva chtěli také vědět, které projekty jsou pro kraj přínosné. Tuto součinnost považuji za velmi pozitivní krok,“ doplnil náměstek Rašťák.

Žádostmi neúspěšných uchazečů z programu ministerstva školství, kteří se i přesto rozhodli svůj projekt realizovat a požádali Olomoucký kraj o finanční podporu, se budou v červenci zabývat krajští radní.

Rada Olomouckého kraje deklarovala svým Programovým prohlášením na roky 2012 – 2016 podporu výstavby a rekonstrukcí sportovních objektů na území regionu. Péči o sportoviště ale Olomoucký kraj podporuje dlouhodobě – příkladem je každoroční příspěvek České unii sportu nebo Sokolské župě Severomoravské na provoz a opravy tělovýchovných a sportovních zařízení.

Olomoucký kraj podpořil výstavbu a rekonstrukci sportovních hal               ilustrační foto
Olomoucký kraj podpořil výstavbu a rekonstrukci sportovních hal          ilustrační foto
Olomoucký kraj podpořil výstavbu a rekonstrukci sportovních hal          ilustrační foto
Olomoucký kraj podpořil výstavbu a rekonstrukci sportovních hal ilustrační foto


Poslední změna 30. 06. 2016 12:31:37