Olomoucký kraj navštívil německý velvyslanec. S náměstkem hejtmana Jiřím Zemánkem diskutoval o ekonomice i školství

14. 11. 2018

O ekonomické situaci v regionu nebo o nedostatku kvalifikovaných pracovních sil hovořil velvyslanec Spolkové republiky Německo Christoph Israng při své návštěvě Olomouckého kraje. V sídle hejtmanství ho v pátek 9. listopadu přijal 1. náměstek hejtmana Jiří Zemánek.

V ekonomických ukazatelích region dříve figuroval na posledních místech. Díky aktivnímu přístupu Olomouckého kraje se posunul do bezpečného středu tabulky,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast financí Jiří Zemánek.

Řeč byla také o výuce němčiny na středních školách v kraji, která je podle Christopha Isranga nezbytná pro další rozvoj oboustranné spolupráce.

Pan velvyslanec s uznáním kvitoval informaci, že německy se učí devět tisícovek středoškoláků a dvě gymnázia v kraji nabízejí rozšířenou výuku němčiny,“ sdělil David Záleský z krajského oddělení vnějších vztahů a cestovního ruchu.

Během setkání došlo také na informace o cestovním ruchu v kraji. Turisté z Německa jsou v počtu návštěvníků regionu na třetím místě.

„V Olomouci jsem poprvé, ale o krásách tohoto města i celého regionu vím, a rozhodně tady nepobývám naposledy,“ uvedl velvyslanec.

Christoph Israng zamířil během pracovní návštěvy Olomouckého kraje také do společnosti Siemens v Mohelnici, na výroční konferenci česko-německého diskuzního fóra nebo na setkání s představiteli židovské obce.

001.jpg
002.jpg
005.jpg
008.jpg


Poslední změna 14. 11. 2018 12:09:44