Olomoucký kraj má v celostátní soutěži silné zastoupení

30. 09. 2014

Ve čtvrtek 2. října propukne v 17 hodin v olomouckém Divadle na Šantovce celostátní finále soutěže pro handicapované talenty Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou.

V silné konkurenci uspěli tři zpěváci z Olomouckého kraje – Jana Janáčková z Aktivizačního centra Jsme tady v Přerově, Jana Strkáčová z Domova Větrný mlýn Skalička a Kateřina Gavlasová, která si vyzpívala svou účast už vloni, když si přebírala cenu za první místo ve výtvarné soutěži. Letos se Kateřina Gavlasová umístila na 2. místě, Olomoucký kraj si odnese ještě cenu pro Jiřího Gefinga z Domova Nové Zámky za umístění v TOP nejlepších autorů republiky. Předskokany budou členové Zámecké kapely z Domova Na zámku v Nezamyslicích.

Slavnostního finále se z populárních osobností zúčastní kmotra Kateřina Kornová a patronka Monika Žídková, která bude přehlídku také moderovat. Výtvarníky ocení patron soutěže – sochař a malíř Kurt Gebauer, profesor Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze. Ve finále soutěže zazní vážná hudba, populární melodie i lidovky.

Pátý ročník Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou 2014 se letos koná pod záštitou olomouckého hejtmana Jiřího Rozbořila, hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška a Asociace krajů ČR. Výstava výtvarných děl soutěžících bude k vidění v prostorách Galerie Šantovka až do 10. října.

Více informací zde.

logo-nadoblaky.jpg
Soubor typu .docTOP výtvarníci a kolektivy(53 kB)DOC | PDF
Soubor typu .docSeznam finalistů pěvecké části(49 kB)DOC | PDF


Poslední změna 30. 09. 2014 08:42:34