Olomoucký kraj má rozpočet na rok 2017

19. 12. 2016

Krajští zastupitelé dnes schválili finanční plán Olomouckého kraje na příští rok. Rozpočet ve výši zhruba 4,5 miliardy korun zahrnuje jak výdaje, tak také příjmy. Podstatnou část výdajů představují investice, které v příštím roce přesáhnou jednu miliardu korun.

„Na opravy a investice počítáme s částkou 1,082 miliard korun. Do projektů hrazených z rozpočtu kraje, které jsou ve fázi rozpracovanosti, půjde 477 milionů korun. Na projekty spolufinancované z evropských fondů připadá částka 205 milionů a na investice je vytvořena rezerva ve výši 400 milionů korun. Konkrétně budou jednotlivé investiční akce teprve projednány a priority určíme počátkem roku 2017,“ řekl Jiří Zemánek, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast financí a investic.

„Mezi investiční priority regionu na příští rok hrazené z krajských peněz zařadíme rekonstrukce několika našich školských a sociálních zařízení. Pokračovat bude například také oprava zámku v Čechách pod Kosířem nebo silnice mezi Starým Městem a Brannou i výstavba nového mostu a komunikace v Jeseníku směrem na Rejvíz. Pokud jde o projekty spolufinancované z evropských zdrojů nebo státního rozpočtu, tak tady se bude vše odvíjet od jednotlivých dotačních titulů,“ doplnil Oto Košta, hejtman Olomouckého kraje.

Rozpočet Olomouckého kraje na rok 2017 je schodkový, přičemž financování region pokryje z vlastních zdrojů (zapojením zůstatků bankovních účtů). Provozní financování tohoto rozpočtu není kryto žádným novým úvěrem.

Olomoucký kraj má rozpočet na rok 2017


Poslední změna 19. 12. 2016 16:32:23