Olomoucký kraj i letos podpoří výstavbu cyklostezek

09. 05. 2017

Se svými žádostmi o dotaci z programu Podpora výstavby a oprav cyklostezek uspěli všichni zájemci, celkem devět měst a obcí. Kraj mezi ně rozdělí více než jedenáct milionů korun.

Mohelnice, Olomouc, Prostějov, Uničov, Bedihošť, Kralice na Hané, Medlov, Újezd a Velký Týnec – právě do těchto míst krajské peníze poputují.

„Olomoucký kraj se v minulosti zavázal k tomu, že bude podporovat cyklistickou dopravu na svém území. Realizací projektů, na které nyní uvolní finanční prostředky, účinně napomáhá zvyšovat bezpečnost provozu. Současně tím přispívá ke zlepšení ekologicky šetrné dopravy,“ řekl náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy Jan Zahradníček.

Například Velkému Týnci pomůže krajská dotace s vytvořením přímého cyklistického propojení obce a místní části Čechovice. V Mohelnici pak vybudují stezku pro chodce a cyklisty v ulici U Potoka. Bedihošť plánuje výstavbu druhé etapy cyklostezky do Kralic na Hané. Využívat ji budou hlavně děti, které v Bedihošti navštěvují základní školu a také občané, kteří sem míří k lékaři.

„Mohu potvrdit, že systematická dlouhodobá podpora ze strany kraje pozitivně motivuje představitele samospráv v regionu a napomáhá přípravě dalších staveb v oblasti cyklodopravy,“ dodal náměstek Zahradníček.

Rozdělení peněz už schválili krajští zastupitelé.

Celková výše schválených dotací za období 2004 až 2016 činila 89 milionů 443 tisíc korun. Z toho města  a obce skutečně vyčerpaly více téměř 86 milionů. Za tyto peníze bylo vybudováno téměř 95 km cyklostezek.

Olomoucký kraj i letos podpoří výstavbu cyklostezek


Poslední změna 09. 05. 2017 08:20:50