Olomoucký kraj hospodařil bez jediné chybičky. Potvrdila to kontrola ministerstva financí

27. 05. 2016

Naprosto bez závad hospodařil v roce 2015 Olomoucký kraj. Vyplývá to z přezkumu, který provedli pracovníci ministerstva financí. O jeho rozsahu a důkladnosti přitom svědčí skutečnost, že kontroloři věnovali této problematice více než dva měsíce.

„Nebyly zjištěny žádné závady. To je pozitivní zpráva nejen pro samotné hejtmanství, ale také pro všechny obyvatele regionu. Jde navíc o nejlepší výsledek za poslední roky,“ řekl Jiří Rozbořil, hejtman Olomouckého kraje.

Tým kontrolorů z ministerstva financí prověřoval například rozpočtové hospodaření Olomouckého kraje, peněžní a finanční operace a nakládání s prostředky poskytnutými ze zdrojů Evropské unie.

„Kontrolory zajímalo také nakládání a hospodaření s majetkem, zadávání a uskutečňování veřejných zakázek, úplnost a správnost účetnictví včetně inventarizace majetku či stav pohledávek a závazků. Zabývali se i dodržováním účelovosti poskytovaných dotací nebo vyúčtování a vypořádání finančních vztahů ke státnímu rozpočtu,“ doplnil hejtman Rozbořil.

Přezkumy hospodaření všech krajů se opakují každý rok. Vždy je provádí ministerstvo financí.

Olomoucký kraj hospodařil bez jediné chybičky. Potvrdila to kontrola ministerstva financí


Poslední změna 27. 05. 2016 07:47:25