Olomoucké hejtmanství podpoří podnikatele

19. 06. 2015

Inovační vouchery, studentské inovace ve firmách nebo technicky zaměřené příměstské tábory podpoří letos Olomoucký kraj částkou 4,1 milionu korun. Dotační program RIS3 Olomouckého kraje, který je směrován podnikatelským subjektům a neziskovým organizacím, schválili krajští radní na svém včerejším zasedání.

 „Po pozitivních zkušenostech s podporou podnikatelů formou projektu inovačních voucherů v rámci projektu Regionálního operačního programu Střední Morava a v souladu s naplňováním akčního plánu RIS3 Olomouckého kraje se Olomoucký kraj rozhodl v roce 2015 opět podpořit podnikatele finančními prostředky, tentokrát stoprocentně krytými z vlastního rozpočtu. Pevně věříme, že všechny subjekty zapojené do čerpání těchto prostředků v rámci Programu RIS3 Olomouckého kraje 2015 využijí poskytnuté finanční prostředky tak, aby tím posílili inovační prostředí Olomouckého kraje a zároveň svou konkurenceschopnost“, uvedl náměstek hejtmana Olomouckého kraje Pavel Šoltys. 

Dotační podpora programu je koncipována do tří oblastí. První z nich jsou Inovační vouchery Olomouckého kraje zaměřené na podporu spolupráce výzkumných organizací a podnikatelských subjektů se sídlem v Olomouckém kraji. Z této podpory mohou žadatelé obdržet dotaci ve výši až 100 000 korun / 120 000 korun na 1 inovační voucher. Finanční spoluúčast podnikatelského subjektu je v této oblasti podpory nastavena na 40 procent, respektive 50 procent dle sídla výzkumné organizace, se kterou naváže podnikatelský subjekt spolupráci.

Druhou oblastí podpory jsou Studentské inovace ve firmách v Olomouckém kraji, které jsou zaměřeny na podporu zaměstnání nadaných vysokoškolských studentů ve firmách v Olomouckém kraji k vyřešení drobných inovačních projektů na dobu 6 – 12 měsíců. Zahrnují dotaci na mzdu studenta a současně finanční částku na spolupráci podnikatelského subjektu a vysoké školy, v rámci které vysokoškolák absolvuje své studium. Výše dotace poskytnutá žadateli je v této oblasti podpory maximálně 140 000 korun při finanční spoluúčasti podnikatelského subjektu ve výši 50 procent.

Třetí oblast podpory Prázdninové dílny – příměstské tábory je zaměřena na podporu účastníků (žáků I. a II. stupně základní školy) příměstských táborů v Olomouckém kraji, které jsou orientovány na osvojení si řemeslných a technických dovedností. Výše dotace pro žadatele (provozovatelé příměstských táborů) v rámci této oblasti podpory je maximálně 800 korun na 1 účastníka tábora.

Oprávněnými žadateli v rámci oblastí podpory č. 1 a č. 2 jsou všechny právnické osoby se sídlem nebo provozovnou v Olomouckém kraji, jejichž odvětvové vymezení je v souladu s Národní RIS3 a Regionální přílohou RIS3 Olomouckého kraje. Žadateli v rámci oblasti podpory č. 3 mohou být nestátní neziskové organizace a příspěvkové organizace se zaměřením na vzdělávání a sportovní, zábavní a rekreační činnost.    

Potenciální žadatelé se sídlem v Olomouckém kraji byli osloveni e-mailem za využití subjektů zabývajících se podporou podnikání a inovací v Olomouckém kraji.

Text výzvy, podmínky dotace, hodnocení a formuláře žádostí jsou zveřejněny od 19. 6. 2015 na webových stránkách Olomouckého kraje:

http://www.olkraj.cz/program-ris-3-olomouckeho-kraje-2015-cl-3076.html

Žadatelé mohou předkládat žádosti v termínu od 20. 7. 2015 od 8:00 do 3. 8. 2015 do 16:00 fyzicky na podatelnu KÚOK (rozhodující je razítko s datem přijetí) a v totožném termínu také elektronicky na adresu:

posta@kr-olomoucky.cz

Hodnocení žádostí všech oblastí podpory bude probíhat v období od 20. 7. 2015 do 10. 8. 2015 dvěma pracovníky odboru strategického rozvoje kraje, územního plánování a stavebního řádu/oddělení regionálního rozvoje.

Za oddělení regionálního rozvoje krajského úřadu jsou kontaktními osobami:

Pavel Pustina, tel. číslo: 585 508 386, email: p.pustina@kr-olomoucky.cz

Petr Heinisch, tel. číslo: 585 508 354, email: p.heinisch@kr-olomoucky.cz


Poslední změna 19. 06. 2015 09:53:40