Olomouc zaplaví běžci. Půlmaraton startuje v sobotu

21. 06. 2018

Olomoucký kraj se opět stal partnerem dalšího ročníku olomouckého půlmaratonu.  Hejtmanství na pořádání akce přispělo finančně, navíc se budou zástupci kraje podílet na oceňování běžců a odstartují rodinný běh.

Celkem se letošního běžeckého meetingu zúčastní zhruba deset tisíc běžců. Do hlavního závodu se registrovalo 6 300 sportovců, další se zúčastní DM rodinného běhu, který v sobotu 23. června odstartuje náměstek hejtmana Olomouckého kraje Jiří Zemánek. „Těší mě, že počet běžců se oproti minulému roku navýšil. Je vidět, že běh a zdravý pohyb lidi láká, a to je velmi dobrá zpráva,“ uvedl Zemánek.

Vítězové si převezmou ceny na Horním náměstí a odměňování nejlepších sportovců se zúčastní druhý náměstek hejtmana Jan Zahradníček. Dosavadní rekord trati je v mužské kategorii jedna hodina a sedmnáct vteřin, nejrychlejší žena běžela o šest minut déle. „Ačkoli vítěz půlmaratonu může být jen jeden, uznání a obdiv si zaslouží všichni, kteří se běhu zúčastní. Obzvláště mě těší zapojení mládeže a sportovců seniorského věku. Poděkování patří také pořadatelům, kteří tak náročnou akci dokázali bezvadně připravit,“ dodal Zahradníček.

Letos jde již o devátý ročník populární sportovní akce. Lidé mohou běžce povzbuzovat přímo v ulicích města nebo jim fandit na dálku prostřednictvím živého televizního přenosu. Další podrobnosti k závodu přináší webové stránky www.runczech.com.

Olomouc zaplaví běžci. Půlmaraton startuje v sobotu          Foto: Run Czech


Poslední změna 21. 06. 2018 08:47:36