O inovační vouchery Olomouckého kraje je zájem

03. 02. 2014

Na olomoucké hejtmanství se obrátilo 62 podnikatelských subjektů s žádostí o inovační vouchery, prostřednictvím kterých mohou firmy získat příspěvek v hodnotě necelých 150 tisíc korun na prvotní spolupráci v oblasti inovací s vybranou vědeckovýzkumnou institucí. Seznam úspěšných žadatelů o inovační voucher schválí krajská rada letos v dubnu.

„Jsme potěšeni zájmem podnikatelského sektoru zahájit spolupráci s vysokými školami, což dokládá výrazně vyšší počet podaných žádostí o inovační voucher oproti loňskému roku, kdy jich bylo předloženo 47“, uvedl náměstek hejtmana Michal Symerský.

Na projekt „Inovační vouchery v Olomouckém kraji - II. etapa“ je celkem vyčleněno 6,7 miliónů korun. Z toho 5 miliónů korun tvoří dotace z ROP Střední Morava, Olomoucký kraj vyčlenil na projekt 1,7 milionů korun.

Podnikatelské subjekty, které působí na území Olomouckého kraje, mohly své žádosti předkládat v období od 20. 1. do 31. 1. 2014. V současné době probíhá administrace přijatých žádostí o inovační voucher. Na začátku dubna tohoto roku schválí Rada Olomouckého kraje seznam úspěšných žadatelů o inovační voucher. Následně budou uzavírány smlouvy o spolupráci. Inovační vouchery budou propláceny po skončení realizace spolupráce, která musí být ukončena nejpozději v březnu 2015.


Poslední změna 03. 02. 2014 15:45:00