Noc kostelů v Olomouci se letos uskuteční již popáté

22. 04. 2014

V pátek 23. května otevře své brány 25 olomouckých kostelů, kaplí a modliteben. Široká veřejnost tak bude mít možnost oslavit již pátý ročník Noci kostelů, který proběhne pod záštitou hejtmana Jiřího Rozbořila.

V rámci Noci kostelů budou připraveny komentované prohlídky, koncerty, výstavy, divadelní představení. Zpřístupněny budou také části kostelů, které jsou veřejnosti běžně nepřístupné jako například varhanní kůry, sakristie, věže, krypty nebo klášterní zahrady. Noc kostelů není pouze společenská a kulturní, ale má hlavně i náboženský rozměr. Součástí programu tak budou bohoslužby, modlitby, adorace, rozjímání a další duchovní program. Letošní Noc kostelů se koná v Roce rodiny a proto i mnoho kostelů zařadí do svého programu tuto tématiku.

Pro návštěvníky bude připraven Poutnický pas s mapkou a programem všech kostelů v Olomouci, bude zde i prostor pro razítka, která jsou součástí doplňkového programu Noci kostelů. Po získání všech razítek dostanou účastníci Pamětní list a možná k tomu ještě zajímavou odměnu.

V Olomouci se Noci kostelů zúčastní: biskupská kaple P. Marie, Husův sbor, pravoslavný chrám Sv.Gorazda, kaple Božího Těla, kaple Nejsv. Trojice, Kaple P. Marie Bolestné Církevní gymnázium Německého řádu, kaple sester františkánek Neposkvrněného Početí Panny Marie (Kavárna ÕDE), kaple sv. Anny, kaple sv. Jana Sarkandra, kaple sv. Jeronýma v budově radnice, katedrála sv. Václava, kostel Českobratrské církve evangelické, kostel Neposkvrněného Početí Panny Marie – dominikánský, kostel Panny Marie Sněžné, kostel sv. Kateřiny, kostel sv. Michala, kostel sv. Mořice, kostel Zvěstování Páně- kapucínský, modlitebna Církve bratrské, Sbor Bratrské jednoty baptistů, Sbor Prokopa Holého v Černovíře, kostel sv. Cyrila a Metoděje v Hejčíně, kostel Panny Marie Pomocné na Nové Ulici a bazilika Navštívení Panny Marie na Svatém Kopečku.

Více informací na webu www.nockostelu.cz.

banner.jpg


Poslední změna 22. 04. 2014 15:34:12