Neziskové organizace na Hanáckém farmářském trhu 2017

13. 11. 2017

Neziskové organizace z Olomouce měly i letos možnost prezentovat svou činnost na Hanáckém farmářském trhu. Bezplatné využití stánku na Horním náměstí v Olomouci nabídla organizátorka trhu Markéta Záleská, účast organizací koordinovala poradkyně hejtmana Milada Šnajdrová a na trhu se neziskovým organizacím věnovala Alexandra Holasová. V ročníku 2017 se trhu zúčastnilo 7 nestátních neziskových organizací ve 14 termínech.

Tradiční sobotní akce na olomouckém Horním náměstí nabízí od dubna do října prodej místních potravin, květin i bylinek a řemeslných výrobků.  K nim se již tradičně přidává vždy jedna nezisková organizace s propagací své činnosti a benefičním prodejem. Letos návštěvníky trhu zaujaly tyto neziskové organizace: Klíč-centrum sociálních služeb, Senioři bez hranic, z.s., Pomocné ruce Olomouc z.s., Divadlo Tramtarie Olomouc, Povzbuzení, z. s. a Dobrá rodina o.p.s.

"Poprvé jsme se zúčastnili s Tramta obchůdkem Farmářských trhů," uvedla Lenka Skřečková, produkční  Divadla Tramtarie. "Jednalo se o jeden z prvních pokusů prezentace našeho divadla a produktů mimo náš klasický prostor. Věřím, že jsme vytvořili přátelské prostředí, v rámci kterého se nejednalo pouze o prezentaci, ale také navázání kontaktů. Díky wifi připojení, které je na náměstí k dispozici, si u nás mohli diváci vyzvednout či zakoupit vstupenky, což hodnotím jako největší přínos. S jedním návštěvníkem jsme vedli také dlouhý rozhovor ohledně nové budovy, kterou chceme postavit."

Prodej ocenila i Monika Pospíchalová: "Klienti Klíče – CSS p.o. využili i letos možnost prodávat výrobky z dílen denního stacionáře Domino v rámci Hanáckého farmářského trhu v Olomouci na Horním náměstí a současně takto prezentovat celou organizaci Klíč – CSS, p.o. Počasí sice tuto sobotu ukázalo více než podzimní a nevlídnou tvář plnou deště, nicméně klienti se patřičně vybaveni do nepohody zhostili prodeje s nadšením. Byli rádi, že mohli veřejnosti prostřednictvím trhu ukázat, co všechno umí vytvořit. A nejvíc je potěšilo, když si někdo jejich výrobek koupil, aby udělal radost sobě nebo někomu jinému."

"Napadlo vás někdy, jak blízko mají k sobě pěstounství a pěstování? Když se o semínko dobře staráme, vyroste z něj krásná květina. A stejně jako je každá rostlina jinak krásná, je i každé dítě jedinečné," zamyslela se Vendula Kaprálová z Dobré rodiny o.p.s. a dodala: "Díky vstřícnému přístupu Olomouckého kraje jsme mohli oslovit širokou veřejnost, nabídnout mnoha účastníkům informace o náhradní rodinné péči, mluvit se zájemci o tom, jak mohou pomoci dětem, a nabízet k pěstování semínka a sazeničky. Protože „jenom truhlík neví, že i děti se pěstují“! Spolupráce s Olomouckým krajem si moc vážíme. Všichni máme stejný cíl – aby děti vyrůstaly v bezpečných a milujících rodinách. Tak, aby každé dítě dostalo šanci rozvinout se v jedinečnou a krásnou květinu."

"Bylo opět velmi milé setkat se se spoustou našich podporovatelů, kteří nás pravidelně na trhy k našemu stánku chodí navštěvovat. Několik návštěvníků trhů projevilo také zájem stát se našimi novými dobrovolníky, což pro nás má také obrovský význam, protože najít spolehlivé dobrovolníky ke kočkám a celkově pro pomoc zvířatům je pro nás poslední dobou čím dál tím obtížnější. Dokonce se u nás zastavilo i několik zahraničních turistů, kteří byli zvědaví na náš stánek, a tak jsme si také mohli procvičit angličtinu. Celkovou organizaci Farmářských trhů hodnotíme kladně. Vše proběhlo hladce, komunikace ze strany organizátorů byla výborná. Velmi děkujeme za vstřícnost, užitečné informace a pomoc paní Bc. Miladě Šnajdrové. Děkujeme také p. Holasové, od které jsme dostali veškeré informace o našem stánku, kde jej budeme mít, kde parkovat atd.," pochválila prezentaci za Pomocné ruce Olomouc z.s. Kateřina Sklenářová.

Olomoucký klíč
Dobrá rodina
Pomocné ruce 1
Arcus
Tramtarie 1
Pomocné ruce 2
Snoezelen - Povzbuzení
Tramtarie 3


Poslední změna 13. 11. 2017 10:32:15