Nemocným dětem i sociálně slabým rodinám pomůže nově vzniklá KORUNKA VELKÉ LOSINY

08. 03. 2019

Na počátku letošního roku vznikl v Olomouckém kraji nový charitativní projekt KORUNKA VELKÉ LOSINY. Jedná se o spolek, který si klade za cíl podporovat nemocné, hendikepované a opuštěné děti, či sociálně slabé rodiny. Organizace navazuje na již patnáctiletou historii charitativní společnosti KORUNKA LUHAČOVICE, která obdobně pomáhá ve Zlínském kraji a za dobu své existence dětem a rodinám rozdělila přes 10 miliónů korun. Vznik spolku na severu Olomouckého kraje přivítali také představitelé hejtmanství.

Severní část regionu byla a stále ještě je v některých směrech opomíjena. Je to dáno především geografickou podobou našeho kraje, kdy část Šumperska a především Jesenicko je vzdáleno od jeho centra. Činnost charitativních a neziskových organizací se sídlem v Olomouci sem většinou nedosahuje, proto vznik KORUNKY VELKÉ LOSINY velmi vítáme a budeme podporovat,“ řekl náměstek hejtmana Olomouckého kraje Dalibor Horák.

Činnost spolku přivítal také radní Olomouckého kraje Ivo Mareš, který mu z pozice profese lékaře poskytne erudované konzultace. „Některé žádosti o finanční či materiální pomoc, které budou na KORUNKU přicházet, se totiž budou muset odborně kvalifikovat,“ doplnil Mareš. Třetím z ambasadorů se stal krajský zastupitel a bývalý starosta Velkých Losin Miroslav Kopřiva.

Během představení spolku předali zástupci KORUNKY VELKÉ LOSINY a Olomouckého kraje první šek s částkou 50 tisíc korun. Dar si v Termálních lázních Velké Losiny převzali rodiče šestiletého pacienta. „Syn trpí těžkou metabolickou poruchou zvanou mukopolysacharidóza čtvrtého typu. Tato nemoc se bohužel nedá vyléčit a v průběhu let se zhoršuje,“ popsala maminka nemocného chlapce. Rodina peníze využije především k přestavbě domu, který musí být bezbariérový a také na další výdaje spojené s léčbou a rehabilitací.

Další šek na částku 6 725 korun předali KORUNCE zaměstnanci Termálních lázní Velké Losiny. Peníze spolek využije k podpoře nemocných dětí.

Nemocným dětem i sociálně slabým rodinám pomůže nově vzniklá KORUNKA VELKÉ LOSINY


Poslední změna 08. 03. 2019 09:44:32