Nejlepším kanoistou je mistr světa

15. 01. 2018

Z titulu Kanoista roku 2017 se raduje mistr světa ve vodním slalomu Ondřej Tunka. Cenu mu předal ve čtvrtek 11. ledna hejtman Ladislav Okleštěk, který nad vyhlášením ankety převzal záštitu. Olomoucký kraj dává na podporu profesionálních i amatérských sportovců desítky miliónů korun ročně.

„Můj obdiv mají nejen lidé, kteří v kanoistické anketě bodovali, ale všichni, kteří se této disciplíně věnují. Věřím, že výborné úspěchy sportovců z našeho kraje motivují hlavně mladé lidi, aby je následovali,“ uvedl hejtman Ladislav Okleštěk.

Za Tunkou skončil v anketě druhý Vít Přindiš a třetí místo obsadil Martin Fuksa. Kategorii týmů ovládla posádka čtyřkajaku ve složení Jakub Špicar, Daniel Havel, Jan Štěrba a Radek Šlouf.

Olomoucký kraj podpořil pořádání ankety částkou sto tisíc korun. Hlavně však přispívá na činnost samotných sportovců. Ti si letos mohou vybrat z několika dotačních titulů, kde je k dispozici téměř sedmdesát miliónů korun. Dalších 56 miliónů investuje kraj do stavby a rekonstrukcí sportovních zařízení v obcích. 

Nejlepším kanoistou je mistr světa
Nejlepším kanoistou je mistr světa


Poslední změna 16. 01. 2018 08:48:48