Nejlepší vesnice dostanou statisícové prémie

04. 04. 2018

Také letos se obce z Olomouckého kraje mohou zapojit do soutěže, jejíž vítěz se bude pyšnit titulem krajská vesnice roku 2018. Nejlepší z každého regionu pak čeká souboj na celostátní úrovni. Zájemci se mohou hlásit do konce dubna, na nejlepší účastníky čeká zajímavý finanční bonus.

„Vím o spoustě obcí, které by mohly inspirovat ostatní. A právě to je smyslem soutěže Vesnice roku. Ukázat, že život na venkově je sice v některých ohledech těžší, ale zároveň plný radosti a příležitostí a že lidé, když pracují společně, dokážou vytvořit velké věci,“ řekl Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje.

Hejtmanství soutěž dlouhodobě podporuje. Obce na prvním, druhém a třetím místě se podělí o finanční dar ve výši celkem 600 tisíc. Po padesáti tisících pak v rámci speciálního ocenění dostanou další čtyři vesnice. 

Jedná se o jedinečnou výzvu porovnat se s konkurencí a zároveň prezentovat výsledky dlouhodobé a mnohdy nelehké práce,“ doplnil náměstek hejtmana pro regionální rozvoj Pavel Šoltys.

Každou z přihlášených obcí navštíví odborná komise. Hodnotit bude například společenský život, aktivity obyvatel, občanskou vybavenost, péči o veřejná prostranství nebo třeba informační technologie.

Zástupci obcí, které zvažují přihlášení, mohou navštívit motivační seminář, na kterém se od vyhlašovatelů soutěže dozví spoustu cenných rad.

Veškeré informace k projektu včetně přihlášky a harmonogramu najdou zájemci na webu http://www.vesniceroku.cz/.

Vápenná - Vesnice Olomouckého kraje roku 2017
Soubor typu pdfPozvánka na motivační seminář(265,1 kB)stáhnout


Poslední změna 04. 04. 2018 15:00:07