Návštěva z Číny bude inspirující. Přiveze historii a jehly

30. 10. 2018

Odborníci na tradiční čínskou medicínu odhalí zájemcům tajemství akupunktury i dalších léčebných technik, které se v jejich domovině vyvíjely po staletí. Stane se tak v rámci návštěvy zástupců partnerského regionu Olomouckého kraje. Hosté z provincie Fu-ťien stráví v Olomouci čtyři dny.

„Pro naše čínské partnery jsme připravili bohatý program, který je zaměřený na zdravotnictví. Čeká je například prohlídka fakultní nemocnice, provozu letecké záchranky, ale provedeme je i historickým centrem krajské metropole,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Prezentace teoretických základů čínské medicíny proběhne v pátek 2. listopadu od 17 hodin v olomouckém BEA centru. V sobotu 3. listopadu od devíti hodin se na tomtéž místě mohou zájemci seznámit s dalšími podrobnostmi o tradiční čínské medicíně.

„Kultura našeho asijského partnera je zcela jiná, než na jakou jsou obyvatelé Evropy zvyklí. Proto věřím, že jejich prezentace tradičního čínského léčitelství vzbudí u veřejnosti patřičnou pozornost,“ uvedl náměstek hejtmana Olomouckého kraje Pavel Šoltys.

Olomoucký kraj navázal vztahy s čínskou provincií Fu-ťien v létě 2014. Vloni v prosinci podepsali zástupci obou regionů smlouvu o partnerství. Země se nachází na jihovýchodním pobřeží Číny na břehu Tchajwanského průlivu, hlavním městem je Fu-čou.

Návštěva z Číny bude inspirující. Přiveze historii a jehly


Poslední změna 30. 10. 2018 12:06:47