Nabídka zahraniční odborné stáže pro nezaměstnané do 30 let

17. 05. 2016

Jste nezaměstnaný a nedaří se Vám sehnat práci? Jste mladší než 30 let? Pak je právě pro Vás určen projekt Centra pro komunitní práci Moravskoslezský kraj „ZAČÍT ZNOVU - Zahraniční stáže pro znevýhodněnou mládež z Moravskoslezského a Olomouckého kraje“. Prostřednictvím podpory z Evropské unie je umožněno těmto osobám získat pracovní zkušenosti na 6 - ti týdenních odborných zahraničních stážích na Maltě a ve Skotsku. Zahraniční stáž je doprovázena celým spektrem dalších aktivit vedoucích k získání zaměstnání dle představ účastníka projektu.

V rámci realizace projektu bude podpořeno 40 osob vzděláváním, pracovní diagnostikou a poradenstvím, tedy aktivitami, které povedou k dlouhodobému a udržitelnému uplatnění účastníků projektu na trhu práce. Pro 20 účastníků je připravena 6 - ti týdenní odborná zahraniční stáž na Maltě nebo ve Skotsku.

Projekt je realizován v partnerství s organizací Vzájemné soužití, o.p.s., která zajišťuje realizaci projektu na území Moravskoslezského kraje, a se zahraničními partnery, kteří budou pro účastníky projektu zprostředkovávat zahraniční stáže. Ve Skotsku se jedná o organizaci The European Development Innovation Network (EDInet) a na Maltě o organizaci Easy Job Bridge na Maltě.

Realizace projektu je rozdělena do 2 běhů a nyní otevíráme nábor do 1. běhu projektu. Využijte možnost získat nové zkušenosti, které Vám pomohou se dlouhodobě uplatnit na trhu práce. Nábor probíhá právě teď, termín ukončení přijmu žádostí je v pátek 27. 5. 2016. Přihlásit se do projektu můžete prostřednictvím zaslání svého životopisu a motivačního dopisu na kontaktní osoby uvedené na konci článku. Nepropásněte svoji šanci!

Pro vstup do projektu a absolvování zahraniční stáže není podmínkou jazyková vybavenost. Před nástupem na stáž pro Vás máme připraven kurz angličtiny a po celou dobu Vaši stáže budete mít k dispozici mentora, který bude celou skupinu stážistů doprovázet. Během stáže budete mít zajištěnou dopravu, ubytování a stravné Vám bude propláceno formou diet. Mimo jazykového kurzu absolvujete před nástupem na stáž i multikulturní trénink a školení týkající se organizace cesty. Na svoji zahraniční zkušenost budete tedy dobře připraveni.

Mimo samotnou zahraniční stáž nabízíme účastníkům projektu také pravidelné individuální a skupinové poradenství, pracovní (bilanční) diagnostiku a vzdělávací kurz klíčových kompetencí. Cílem projektu je Vám pomoci najít si práci, která Vás bude bavit a bude znamenat Váš nový start do pracovního života.

Ředitel Centra pro komunitní práci Moravskoslezský kraj, Ivo Škrabal, říká: „Jste mladí, máte život před sebou a tímto projektem se Vám nabízí velká šance posunout Váš život dál. Zahraniční zkušenost je k nezaplacení a budete na ni vzpomínat celý život“. Celý projekt je nastaven tak, aby vycházel vstříc konkrétním potřebám jednotlivých účastníkům projektu. Organizace realizátora projektu má dlouholeté zkušenosti s podporou nezaměstnaných uplatnit se na trhu práce a má v této oblasti velmi dobré výsledky.

Pokud Vás projekt zaujal, zašlete svůj životopis a motivační dopis na adresu:

Pro zájemce z Olomouckého kraje:

Centrum pro komunitní práci Moravskoslezský kraj

M. R. Štefánika 318/1, 787 01 Šumperk

Tel: +420 777 606 368

E-mail: sumperk@cpkp.cz

Pokud se chcete se dozvědět více informací, neváhejte nás kontaktovat!

Soubor typu jpgLeták - Začít znovu(387 kB)stáhnout


Poslední změna 17. 05. 2016 13:30:52