Na zdraví dětí v kraji letos zacílí další preventivní projekt

14. 02. 2019

Nový projekt s názvem „Zvedni se ze židle“ připravila na letošek Krajská hygienická stanice Olomouckého kraje. Doplní trojici už zavedených preventivních programů, jejichž cílem je osvěta mezi dětmi ve věku od osmi do šestnácti let. Hejtmanství realizaci všech podpoří částkou tři sta tisíc korun.

Je lepší problémům předcházet, než je potom složitě řešit. Právě proto Olomoucký kraj preventivní programy podporuje. Navíc působení na děti a mládež se jeví jako nejefektivnější,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Dalibor Horák.

Hygienici znovu připravili osvědčený projekt „Buď HIV negativní, chraň si svůj život“, chybět nebude ani mezi školáky oblíbené povídání na téma „Jíme zdravě, pestře, hravě“. Po loňské úspěšné premiéře bude pokračovat také program s názvem „Jsem NEzávislý - NEkouřím“.

Nabídka takto cílených preventivních projektů nebyla v Olomouckém kraji dostatečná. Při tvorbě seminářů vycházíme z reálných údajů, které máme k dispozici. Také co nejvíce zapojujeme do dění všechny účastníky,“ řekla Monika Mikešová z Krajské hygienické stanice v Olomouci.

Preventivní programy jsou určeny školám z celého Olomouckého kraje. Zúčastnit se jich mohou zcela zdarma v prostorách olomoucké hygienické stanice.

Na zdraví dětí v kraji letos zacílí nový preventivní projekt     Foto: KHS Olomouckého kraje


Poslední změna 14. 02. 2019 09:00:39