Na Burze práce se prezentovaly desítky nejvýznamnějších zaměstnavatelů v kraji

25. 10. 2023

Tradiční přehlídka nejvýznamnějších zaměstnavatelů z Olomouckého kraje se v průběhu měsíce konala po celém regionu. Určena byla těm, kteří hledají práci nebo si chtějí doplnit vzdělání. Závěrečná burza se uskutečnila ve čtvrtek 19. října na Výstavišti Flora Olomouc. Za Olomoucký kraj se jí účastnil hejtman Josef Suchánek a jeho náměstek pro oblast regionálního rozvoje Jan Šafařík.

Na burze se představilo třicet vybraných středních a vysokých škol, o jejichž absolventy mají zaměstnavatelé zájem. Do přípravy prostějovské a olomoucké Burzy práce se zapojil také Odbor strategického rozvoje Olomouckého kraje ve spolupráci s partnery Regionální sektorové dohody v oblasti oděvního, textilního, kožedělného a obuvnického průmyslu Olomouckého kraje (RSD OK).

Pro návštěvníky byl připraven bohatý doprovodný program – soutěže pro žáky a studenty o ceny, ochutnávky potravinářských výrobků, 3D tiskárny nebo ukázky výcviku služebních psů a zákroku vězeňské služby. V rámci veletrhu se také konala soutěž ve skládání technologické stavebnice T-Profi, na jejímž složení spolupracovali žáci základních a středních škol vždy s konkrétní firmou.

Známe nejžádanějšího zaměstnavatele a nejlepší školu

Hlavní pódium výstaviště se ihned po zahájení stalo také dějištěm pro vyhlášení soutěže o spolupráci zaměstnavatelů v kraji a jednotlivých škol, kterou již 10 let pořádá Klub zaměstnavatelů.

V anketě Nejžádanější zaměstnavatel, ve které volí studenti vysokých škol a maturanti středních škol, se na prvním místě umístila společnost Nestlé, a to díky olomouckému závodu Zora. V kategorii Škola roku, ve které naopak vítěze vybírají jednatelé či personalisté a další zaměstnanci, kteří mají spolupráci se středními školami na starosti, si první místo odnesla Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště Uničov.

Burza práce a vzdělání se konala ve všech okresech Olomouckého kraje – v Prostějově, v Přerově, v Šumperku, poslední zastávkou byla Olomouc. Akci pořádal Úřad práce ČR, Krajská hospodářská komora Olomouckého kraje a Svaz průmyslu a dopravy ČR.

Burzy práce Olomouc 2023
Burzy práce Olomouc 2023
Burzy práce Olomouc 2023
Burzy práce Olomouc 2023
Burzy práce Olomouc 2023
Burzy práce Olomouc 2023


Poslední změna 25. 10. 2023 06:44:50