Mezinárodní filmový festival dětí a mládeže A-FilmTeensFest (AFTF)

18. 11. 2022

Festival AFTF 2023 proběhne online v termínu 8. 2. – 12. 3.2023 na platformě www.afilmteensfest.com, kde bude možné sledovat filmy i doprovodný program (workshopy, talkshow, rozhovory s autory, zahájení a slavnostní zakončení s předáváním cen aj.), a to vše zcela ZDARMA, pouze na základě předchozí registrace, po dobu zhruba pěti týdnů, opakovaně a neomezeně.

Festival se koná už potřetí a i tentokrát divákům nabídne to nejlepší od dětských a mladých filmových tvůrců do 20 let, a to z celého světa. Budou uvedeny snímky hrané, dokumentární, animované a experimentální a další audiovizuální práce. Filmy jsou rozdělené do zhruba 30 bloků dle témat a věkových kategorií tak, aby si učitelé na školách i individuální diváci mohli vybrat dle svého zájmu a nebo možného zařazení projekce do výuky. AFTF je pro mladé diváky výbornou příležitostí vidět kvalitní filmy svých vrstevníků z celého světa, sdílet jejich pohled na svět, jejich názory a vnímání současných společenských témat. Filmy nabízí dětským divákům možnost zamyslet se nad řadou zajímavých otázek.

Kromě divácké účasti nabízí festival možnost přihlásit do soutěže svůj vlastní film – viz podrobné info v příloze a na webu https://www.afilmteensfest.com/cz/rocnik-2023-info/

Generálním partnerem je NF Škoda Auto a vzniká pod záštitou hejtmanky Středočeského kraje.

Soubor typu pdfA-FilmTeensFest - základní informace(385,2 kB)stáhnout


Poslední změna 18. 11. 2022 11:26:29