Méně byrokracie, více možností. Kraj chystá nové podpůrné projekty

31. 08. 2018

Olomoucký kraj chce ještě více zjednodušit čerpání dotačních titulů, které využívají vesnice, města, ale třeba i sportovní kluby a neziskové organizace. Programy, které hejtmanství plánuje vyhlásit příští rok, tak čeká řada novinek.

„Udělali jsme několik velkých, ale i spoustu malých vylepšení, díky kterým bude čerpání dotací jednodušší. Hodně užitečná byla třeba zpětná vazba od starostů. Právě jejich připomínkám jsme se snažili přizpůsobit,“ vysvětluje náměstek hejtmana pro kulturu a sport František Jura.

Výrazně se má příští rok zjednodušit financování dotačních titulů. Menší akce bude moci nově posuzovat přímo krajská rada a schvalování peněžní podpory se díky tomu podstatně urychlí.

„Větší důraz dáme na elektronickou komunikaci. Žadatelé, kteří mají elektronický podpis, už na úřad s papírovou žádostí nebudou muset vůbec chodit,“ dodal hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Hejtmanství také plánuje zavést víceletou dotační podporu v oblasti sportu a kultury. Kraj navíc začne všechny podpůrné programy řadit do tematických okruhů, aby se v nich žadatelé snadno orientovali. „Novinkou budou například dotace určené na opravy nebo budování dopravních hřišť,“ uvedl Jura.  

ilustrační foto


Poslední změna 31. 08. 2018 08:29:39