Mattoni 1/2Maraton Olomouc se rozbíhá do šestého ročníku

13. 10. 2014

Stejně jako existují čtyři roční období, jsou i běžecká období. Zatímco na jaře a na podzim se objíždějí závody, v létě je čas dovolených a přes zimu se nabíhají potřebné kilometry. Podzim je i obdobím plánování závodů na příští rok a spřádáním běžeckých plánů.

Oblíbenou součástí běžeckých diářů je i Mattoni 1/2Maraton Olomouc. Běžci zkrátka milují Olomouc. Ať už pro její atmosférou, trať lemovanou památkami, termín konání či prostě jen proto, že je to krásný závod, který si přijedou užít. Své páté narozeniny oslavil Mattoni 1/2Maraton Olomouc naplněním pětitisícové kapacity víc než měsíc předem a startem svou maratonských hvězd Wilsona Kipsanga, tehdy držitele světového rekordu v maratonu, a Edny Kiplagat, dvojnásobné maratonské šampionky. Málokdo před startem tušil, že se v Olomouci zrodí nová hvězda Geoffrey Ronoh, který Kipsanga senzačně porazil a od té doby překonává jedno slavné jméno za druhým, a že třetí muž na výsledkové listině Dennis Kimetto je budoucím světovým maratonským rekordmanem a prvním mužem, kterému se podaří prolomit magickou hranici 2:02.

Počet startovních míst pořadatelé navýšili pro rok 2015 o 500, celkem se tedy na start Mattoni 1/2Maratonu Olomouc postaví 5 500 běžců. Pouhé dva měsíce po otevření registrací je už zaplněna více než čtvrtina startovního pole. Chcete-li tedy mít své místo na startu Mattoni 1/2Maratonu Olomouc jisté, přihlaste se včas. Startovní čísla mizí rychle, do 10. ledna navíc můžete využít výhodnější cenu za včasnou registraci.

Startovné pro členy Českého maratonského klubu je 700 Kč pro jednotlivce, 4 000 Kč pro čtyřčlenné štafety a 1 000 Kč pro dvoučlenné štafety 2Run. Přihlašovat se můžete i na další závody RunCzech běžecké ligy 2015 a proběhnout se karlovarskou kolonádou, jihočeskou metropolí, areálem ústecké chemičky nebo po slavném Karlově mostě a poznávat Českou republiku z běžecké perspektivy!

Příhlásíte-li se na závody na podzim, vždy hrozí, že vám start znemožní nemoc nebo jiná nepříjemná událost. Až do této chvíle existovala pouze jediná možnost, jak o své místo v závodě nepřijít, a to převod startovního čísla ze zdravotních důvodů. Na rok 2015 převod startovního čísla zcela nahradí nová služba - pojištění storna účasti. „Všichni zájemci se mohou jednoduše pojistit při registraci, kde jim tato možnost bude nabídnuta mezi volitelnými produkty ke startovnému,” radí ředitel závodu Václav Skřivánek. Pojištění storna účasti činí 10 % z ceny startovného (minimálně 55 Kč). Kompletní podmínky pojištění najdete na www.runczech.com.

Kromě pojištění storna si běžci mohou při registraci objednat oblíbená závodní trička, která budou pro rok 2015 nově ve speciálním designu RunCzech, vyrytí času na medaili, ubytování během závodu, členství v PIM Běžeckém klubu nebo o 15 % výhodnější cestu vlakem Českých drah na start.

Včasnou registrací získáte kromě jiného i větší motivaci pro podzimní a zimní přípravu. Takže přejeme hodně šťastně naběhaných kilometrů a těšíme se na setkání opět na startu Mattoni 1/2Maratonu Olomouc nebo na některém z dalších závodů RunCzech běžeké ligy 2015.

olomouc-mattoni-half-marathon-2014-195.jpg


Poslední změna 13. 10. 2014 14:23:18