Lipenské čabraky

08. 09. 2014

V Lipníku nad Bečvou nepatří mezi sociálně vyloučené jen Romové, ale také nezaměstnaní a seniorky. Mnohým nedosahuje důchod ani na 50% celostátního průměru. Často naše občanská sdružení prosila o práci, a tu jsem objevila až před vánocemi 2013.

Moje neteř je chovatelkou koní v západních Čechách a její mladší dcerka mě poprosila o upletení čabraky. A tak jsem začala s lipenskými seniorkami plést a háčkovat čabraky. Některé byly velice pěkné a my jsme 2. 6. 2014 získaly certifikát Výrobek Olomouckého kraje, což nás velice potěšilo. Jedna věc je čabraku vyrobit, druhá prodat. Na rozjezd podnikání jsme vypracovali projekt Nastartujte se KB. K tomuto projektu muselo být natočeno video a mladému lipenskému filmaři Jonášovi se skutečně podařilo. Nyní prosím všechny lidi dobré vůle, aby našemu videu poslali hlas zde, 1 počítač - 1 hlas. Na těchto stránkách je i naše video Lipenské čabraky - módní hit pro koně. Pošlete kontakt na hlasování i příbuzným a známým.

Pochopitelně čabraky prodáváme i v ČR.

Skutečně hodláme prodávat po EU, po zaplacení nutných výdajů přebytek peněz věnujeme na záchranu piaristického kláštera v Lipníku nad Bečvou.

Za pomoc děkuje

Mgr. Libuše Křenková


Poslední změna 08. 09. 2014 08:43:19