Lesníci oslaví Den stromů na Flóře

21. 09. 2014

Již čtvrtý ročník Oslav lesa na Floře proběhne pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Jiřího Rozbořila v sobotu 4. října.

Lesníci touto akcí oslavují Den stromů, který připadá v ČR na 20. října. Cílem oslav je zábavnou formou poukázat na nepřeberné množství funkcí a rolí, které „zelené plíce modré planety Země“ naší společnosti poskytují. Ve spolupráci s dalšími subjekty, které se podílejí na péči o lesní krajinu, připravili lesníci zdarma zajímavý program určený pro všechny generace. Lesy České republiky, Krajské ředitelství Šumperk, jsou společně s Olomouckým krajem hlavními organizátory uvedené populárně naučné akce.

Během akce se návštěvníci mohou dozvědět zajímavosti o pozoruhodném lesním ekosystému, prokázat své znalosti o rostlinách a zvířatech žijících v lese nebo nahlédnout pod pokličku těm, pro které se práce v lese stala nejen povoláním, ale také celoživotním posláním.

Co Vás konkrétně čeká? Můžete si zkusit chůzi poslepu po lesním chodníčku, za pomocí dláta si vyzkoušet dřevořezbu, zjistit co umí včelař nebo se naučit správné chůzi „Nordic walking“. V průběhu dne se u altánu v olomouckých Smetanových sadech několikrát uskuteční losování cen v tombole. Nenechte si ujít příležitost absolvovat procházku „lesem v parku“ podpořenou dixielandovým orchestrem.

Pozvánka
Soubor typu .pdfOslavy lesa na Flóře(434,9 kB)stáhnout


Poslední změna 22. 09. 2014 14:28:35