Lechtivé téma na kraji: sex se probíral vážně a seriózně

02. 11. 2018

Láska ke stáří patří a sex jakbysmet. Obě témata propojila beseda s odborníky, která se uskutečnila v úterý 30. října v sídle Olomouckého kraje. Akce se zaměřila právě na sexualitu ve zralém a seniorském věku. U zhruba padesátky návštěvníků sklidila nebývalý ohlas.

„Jsem rád, že se tohle tabu podařilo prolomit. Láska kvete v každém věku a není důvod, proč se za to stydět. Organizátoři podařené akce dostali jasný impuls k tomu, že téma lidi zajímá a bude dobré v něm pokračovat,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Přednáška byla určená nejen pro odborníky ze sociální oblasti, ale také pro laickou veřejnost. Během výkladu se otevřeně mluvilo například o tom, že sexualita v pozdním věku nemizí, ale dostává jen jinou formu. Motivačně zapůsobila informace o významu sexu pro fyzickou a duševní kondici člověka.  

Myšlenka uspořádat besedu na téma sexu v pozdním věku vznikla na popud krajské pracovní skupiny Senioři. Ta se zabývá problematikou sociálních služeb v regionu s důrazem na starší lidi.

Lechtivé téma na kraji: sex se probíral vážně a seriózně
Lechtivé téma na kraji: sex se probíral vážně a seriózně


Poslední změna 02. 11. 2018 10:59:00