Krajští radní podpořili projekty zaměřené na rozvoj zahraničních vztahů

29. 07. 2014

K úspěšným žadatelům druhého kola patří Vědecká knihovna v Olomouci, Univerzita Palackého v Olomouci, občanské sdružení Kruh přátel Šumperského dětského sboru a olomoucký spolek Pastiche Filmz. Zatímco první dva projekty zacílí na polsko-českou spolupráci, šumperské občanské sdružení se zaměří na italský partnerský region Reggio Emilia. Čtvrtý jmenovaný žadatel uspořádá koncert Ázerbájdžánské folklórní hudby.

„Všichni žadatelé se soustředili na projekty, které prohlubují spolupráci s partnerskými regiony Olomouckého kraje. Jde nejen o kulturní činnost, ale i o oblast školství, vědy či historie,“ uvedl hejtman Jiří Rozbořil.

Na rozvoj zahraničních vztahů Olomouckého kraje byla v 2. kole rozdělena částka v celkové výši 120 000,- korun. Maximální výše příspěvku jednomu žadateli je 30 000,- korun.

Do druhého a závěrečného kola dotačního programu, který se týká podpory rozvoje zahraničních vztahů Olomouckého kraje, se mohli zájemci hlásit během měsíce května. Do uzávěrky přijímání žádostí, tedy do 31. května, došly celkem čtyři. Na základě doporučení komise pro vnější vztahy byly všechny žádosti na posledním jednání krajské rady schváleny.

Olomoucký kraj spolupracuje s celkem devíti partnerskými regiony. Konkrétně k nim patří Opolské vojvodství, německý Landkreis Würzburg, provincie Reggio Emilia v Itálii, maďarská župa Baranya, region Jižní Dánsko, autonomní oblast Vojvodina v Srbsku, ruská Kostromská oblast, Gradd v americkém Kentucky a Ganja v Ázerbájdžánu.


Poslední změna 29. 07. 2014 13:22:27