Krajské zastupitelstvo schválilo Koncepci cyklodopravy

13. 12. 2023

Zastupitelstvo Olomouckého kraje schválilo na svém zasedání dne 11. 12. 2023 Koncepci rozvoje cyklistické dopravy v Olomouckém kraji. Pro žadatele o dotace Integrovaného regionálního operačního programu, konkrétně výzvy na rozvoj cyklistické infrastruktury – cyklostezek a cyklotras, z území Olomouckého kraje je tak snazší naplnění podmínky doložit usnesení příslušného zastupitelstva o schválení strategického dokumentu, s nímž jsou konkrétní projekty v souladu.

V reakci na několik požadavků v průběhu tohoto roku jsme se rozhodli Koncepci cyklodopravy předložit ke schválení krajskému zastupitelstvu, ačkoli je platná už od roku 2018, kdy ji schválila Rada Olomouckého kraje. Tímto krokem jsme tak vyšli vstříc těm, kdo mají zájem čerpat příslušné dotační zdroje, avšak nemají k dispozici potřebný dokument o souladu jejich projektu se strategickým dokumentem. Tento problém se týká zejména projektů na území malých obcí,“ zdůvodnil postup náměstek hejtmana Jan Šafařík.

Pro vydání výpisu usnesení Zastupitelstva Olomouckého kraje pro účely podání žádosti o dotaci se lze obrátit na kontaktní osobu, kterou je Ing. Petr Heinisch, e-mail p.heinisch@olkraj.cz, tel. 585 508 354.


Poslední změna 13. 12. 2023 09:26:48