Kraj prověřoval stav cyklostezek přímo v terénu

16. 07. 2018

Pracovní cyklovyjížďky se v polovině července zúčastnil náměstek hejtmana Dalibor Horák. Společně s krajskými cyklokoordinátory, pracovníky městských úřadů a představiteli veřejné správy absolvoval jízdu po už realizovaných cyklostezkách i úsecích, kde jsou trasy pro kolaře na Litovelsku, Šternbersku a Uničovsku zatím v plánu.

Uničov je dlouhá léta republikovým lídrem ve výstavbě cyklostezek a okolní města a obce se k němu připojují. Za své aktivity v této oblasti získala tamní radnice několik významných ocenění,“ uvedl náměstek Horák.

Aktuálně je připravovaná výstavba cyklostezek mezi Střelicemi a Litovlí, Troubelicemi a Uničovem, nebo Šumvaldem a Libinou. Stezka pro kolaře přibude také z Uničova do Dlouhé Loučky a spojí i obce Újezd, Rybníček, Mladějovice a Babice.

Olomoucký kraj dlouhodobě stavbu cyklostezek podporuje. Letos navýšil celkovou částku, kterou mezi žadatele o dotaci rozdělí, na rovných patnáct miliónů korun. Hejtmanství podpoří třináct projektů.

Před časem navíc kraj schválil novou koncepci cyklodopravy a zavedl dohled cyklokoordinátora, který zajistí její plnění.

Kraj prověřoval stav cyklostezek přímo v terénu


Poslední změna 16. 07. 2018 10:35:15