Kraj přijímá nominace na Stavbu roku 2014

10. 12. 2014

Olomoucký kraj společně s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě vyhlašuje v pořadí šestý ročník soutěže s názvem Stavba roku 2014 Olomouckého kraje. Záměrem veřejné soutěže je vybrat a ocenit nejlepší nové stavby nebo rekonstrukce, které v Olomouckém kraji vznikly v letech 2013 až 2014. Nominace na stavbu mohou zájemci posílat do 30. ledna 2015. O vítězích pak rozhodne odborná porota v březnu příštího roku.

Také v letošním roce se soutěží v 5 kategoriích. Nominace jsou přijímány pro stavby určené k bydlení, stavby občanské vybavenosti a úpravy veřejných prostor, stavby dopravní, inženýrské a vodohospodářské, stavby technologické a pro průmysl a stavby v oblasti rekonstrukce a obnovy. Přihlášené práce budou vystaveny na veletrhu Stavotech v Olomouci.

„Do soutěže se mohou přihlásit stavby v uvedených soutěžních kategoriích, které byly realizovány na území Olomouckého kraje a byly zkolaudovány do 31. prosince 2014. Oceněním těchto staveb můžeme poděkovat a také podpořit architekty, stavební firmy a investory, kteří kvalitním způsobem mění podobu našeho kraje“, uvedl hejtman Jiří Rozbořil.

Porota bude hodnotit mimo jiné architektonické vyznění díla, jeho celkový přínos, prostorové a funkční řešení a začlenění do daného prostředí. Důležitým prvkem hodnocení bude také vliv stavby na životní prostředí, vhodnost použití stavebních materiálů a v neposlední řadě vstřícné řešení pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace.

Na přípravě a realizaci soutěže Olomoucký kraj spolupracuje s Českým svazem stavebních inženýrů a Svazem podnikatelů ve stavebnictví. Organizačně a technicky akci zajišťuje společnost Omnis Olomouc.

Více informací poskytne Petr Nasadil ze společnosti Omnis Olomouc (588 881 422, nasadil@omnis.cz).

Soubor typu .docxVyhlášení soutěže(23 kB)DOCX | PDF
Soubor typu .docxPřihláška(34,1 kB)DOCX | PDF
Soubor typu .docxPravidla soutěže(27 kB)DOCX | PDF


Poslední změna 31. 10. 2014 14:26:21