Kraj prezidenta pohostí mlékem a škvarky

06. 11. 2017

Hned dvě pro region typické potraviny se sešly na prezidentském menu, které se bude podávat Miloši Zemanovi tento týden v Olomouckém kraji. Škvarkovou pomazánku hlava státu mlékem zapíjet nebude, ale dá si ji zvlášť. Kromě toho také jahodové tiramisu nebo domácí česnečku.

Pohárem mléka si Miloš Zeman připije ve středu 8. listopadu ve společnosti OLMA, která jej pozvala u příležitosti 50. výročí založení firmy. Kvalitní potraviny jako nejlepší formu daru si pro něj na čtvrtek připravila také zábřežská radnice. Ošatka s dobrotami už je nazdobená i na Olomouckém kraji.

„Pro pana prezidenta jsme připravili koš s regionálními potravinami a zaměřili jsme se třeba na tvarůžkové nebo masné výrobky. První dáma dostane balíček laděný spíše dosladka,“ uvedl mluvčí kraje Vladimír Lichnovský.

Hlava státu navštíví náš region v době od středy 8. listopadu do pátku 10. listopadu společně s chotí Ivanou Zemanovou. První dámu čeká například prohlídka oděvního podniku v Konici, exkurze ve zvonařské dílně či návštěva domova pro mentálně postižené.

Kraj prezidenta pohostí mlékem a škvarky (foto: archiv)


Poslední změna 06. 11. 2017 16:27:08