Kraj opravil dílny strojírenské školy v Lutíně

10. 10. 2018

Budoucí nástrojaři, obráběči kovů i zámečníci ze Sigmundovy střední školy strojírenské v Lutíně mají nové dílny pro výuku praxe. Náklady na modernizaci původních prostor a nákup nových strojů přesáhly sto miliónů korun. Více než polovinu hradil Olomoucký kraj.

Objekt školních dílen se nachází v areálu firmy Sigma Lutín. Jde o jednopodlažní halu pro výuku strojírenských oborů a dvoupodlažní přístavbu, kde jsou odborné učebny. Zázemí pro studenty i zaměstnance už ale nevyhovovalo současným hygienickým ani provozním požadavkům,“ vysvětlil důvod rekonstrukce ředitel Sigmundovy střední školy strojírenské Pavel Michalík.

Ve zmodernizovaných školních dílnách přibylo sociální zařízení a šatny, které odpovídají kapacitě žáků. Celé první nadzemní podlaží je navíc bezbariérové. „Další část projektu tvořil nákup strojů pro soustružnickou, frézařskou, vrtařskou, nástrojařskou a zámečnickou dílnu a učebnu CNC,“ přiblížil rozsah nového vybavení hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Sigmundovu střední školu strojírenskou v Lutíně, která nabízí tří i čtyřleté obory vzdělávání v oblasti strojírenství, navštěvují více než čtyři stovky žáků. Historie vzniku školy sahá až do roku 1934, kdy bratři Jan a František Sigmundové založili v Lutíně strojírenské učiliště.

Kraj opravil dílny strojírenské školy v Lutíně     Foto: Sigmundova střední škola strojírenská Lutín


Poslední změna 10. 10. 2018 15:17:53