Kraj koupil pozemky pro lidi s postižením

07. 03. 2018

Zastupitelé Olomouckého kraje schválili koupi pozemků, na kterých v budoucnu vyrostou domy pro osoby se zdravotním postižením. Dotyčné parcely leží v Zábřeze na Šumpersku. Domov i pracovní místa tam v budoucnu najdou desítky lidí.

„Dlouhodobým záměrem kraje je dostat klienty se zdravotním postižením, kteří dnes obývají areál Nových Zámků, do kontaktu s běžným životem. Mohli by se pak lépe začlenit do společnosti,“ vysvětlil hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Kraj se na odkoupení pozemků dohodl se Zábřehem, který tuto iniciativu vítá. V Zábřeze by mohla najít nový domov část současných klientů Nových Zámků, o které má pečovat v nepřetržitém provozu zhruba pětatřicet zaměstnanců.

Za pozemky dá kraj přibližně 3,8 miliónu korun. Pokud bude hejtmanství úspěšné s žádostí o dotace na stavbu nových domů, začne s realizací už příští rok. Hotovo by mělo být nejpozději v prosinci 2021. V případě, že finanční podporu nedostane, vrátí kraj parcely zábřežské radnici a získá zpátky celou kupní cenu.   

 Kraj koupil pozemky pro lidi s postižením      Foto: webové stránky PO Nové Zámky


Poslední změna 07. 03. 2018 09:27:33