Kraj investoval do dětského oddělení nemocnice 19 miliónů korun

01. 10. 2018

Od pondělí 1. října využívají malí pacienti v prostějovské nemocnici komfortnější péči. Právě na začátku tohoto týdne totiž došlo k otevření rekonstruovaného dětského oddělení. Olomoucký kraj do něj vložil zhruba 19 miliónů korun.

„Byl bych rád, kdyby děti v nemocnici pobyly co možná nejkratší dobu, ale pokud už se do ní dostanou, aby pro ně hospitalizace nebyla zbytečně stresující. Věřím, že naše investice do modernizace nemocnice v Prostějově tomu hodně pomůže,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Rekonstrukce spočívala například ve výměně podlahových krytin a inženýrských sítí. Příjemnou novinkou je i zavedení klimatizace. „Díky změnám dispozic jsme také mohli navýšit počet lůžek na standardním oddělení, a to na celkových 25,“ dodal Josef Tenora, primář dětského oddělení Nemocnice Prostějov.

Olomoucký kraj má zdravotnictví jako jednu ze svých priorit. „Hejtmanství se podílí na provozu řady zdravotnických služeb. Nejde jen o modernizace nemocničních budov, ale například o zajištění pohotovostí a provozu lékáren,“ dodal náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Dalibor Horák.

Kraj investoval do dětského oddělení nemocnice 19 miliónů korun


Poslední změna 01. 10. 2018 14:01:10