Konference přiblíží život s dvojčaty

29. 10. 2014

Olomoucké Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty ve středu 12. listopadu zve na celodenní konferenci s názvem „Život s dvojčaty – dvojnásobná radost“. Meziregionální setkání organizací a odborníků, kteří pracují s rodinami s dvojčaty a vícerčaty, proběhne pod záštitou náměstkyně hejtmana Olomouckého kraje Yvony Kubjátové.

V dopoledním programu se můžete těšit na povídání, jak, proč a jak často vlastně vznikají dvojčata/trojčata, jak je to s vícerčaty po porodu a zda lze vůbec dvojčata/trojčata kojit. Dozvíte se novinky z Fakultní nemocnice Olomouc, kde se každý rok narodí přes 70 párů dvojčat a jedna trojčata. Zazní rovněž příspěvky pojednávající o psychologii rodin s dvojčaty či o specifických situacích, jako je umístění vícerčat do náhradní rodinné péče.

Zahraniční přednášející letos přijedou ze Slovenska a přivezou zajímavou přednášku na téma „Sebeúcta a porovnávání dvojčat v období adolescence“. O tom, jaké je to ztratit dvojče (v jakémkoli věku) nám poví Klára Vítková Rulíková, ředitelka Klubu dvojčat a vícerčat. Prozradí také, jaké je to starat se o známou rodinu s jedinými paterčaty v ČR.

Za olomoucké Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty promluví ředitelka centra Zuzana Staroštíková, která představí nový projekt Asistent do rodiny s dvojčaty/vícerčaty. Díky němu již v rodinách v Olomouci a okolí zdarma působí 15 dobrovolníků – asistentů, kteří pomáhají se zvládáním každodenního náročného života s vícerčaty.

Konference se koná v kongresovém sále Krajského úřadu Olomouckého kraje. Doprovodnou akcí bude slavnostní Den otevřených dveří v nových prostorách Centra pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty, který se koná o den dříve, tedy 11. 11. od 9 do 17 hodin.

Více o konferenci či aktivitách Centra pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty na www.dvojcata.net.

centrum-pro-rodiny-s-dvojcatya-vicercaty-clanek-do-rl-foto-1.jpg


Poslední změna 29. 10. 2014 11:34:33