Kdo má rád kulturu, musí ochutnat Špek

13. 02. 2018

Jarní šumperská přehlídka ŠPEK letos již potřinácté představí umělce působící či pocházející z našeho kraje. V různorodém programu se mohou lidé těšit na divadelní představení, hudbu, přednášky, výstavu nebo autorské čtení. Akce se koná za podpory Olomouckého kraje.

„Kromě místních umělců dostanou prostor také ti, kteří z našeho kraje nepochází, ale odvedli v něm kus poctivé umělecké práce. Letošní ročník se opět koná v časovém rozmezí tří měsíců, tedy od března do května,“ uvedla Michaela Horáková z Domu kultury Šumperk.

V nabitém programu si může každý najít svůj šálek kávy. Hned na úvod je připraven druhý ročník jedinečného Keltského večera. Následně do Šumperka zavítá oblíbený písničkář a držitel ocenění Anděl Thom Artway a o roli předskokana se postará šumperská skupina Trocha Klidu. Pořádný rockový nářez si mohou příznivci ostrých kytarových riffů užít na Rockové párty, která se koná ve společnosti oblíbených skupin z Olomouckého kraje - Soul Of Scarlett, We Are The Motion a Notion Deep.

Folkoví fanoušci uvítají tradiční memoriál Šumperské pomněnky, kde vystoupí kapely Spirituál Kvintet, Koňaboj a BlueGate. Populární rocková skupina Alkehol společně s jesenickou předkapelou DW8 dostanou svým živelným vystoupením diváky pořádně do varu. Vtipem a pohodovou atmosférou bude bavit koncert hanácké kapely Stracené Ráj.

Přehlídka Špek má připravený program také pro příznivce výtvarného umění. V jižním křídle domu kultury bude možné navštívit výstavu Jeseníky ve fotografiích od Jiřího Hejtmánka. Pestrý program čeká i na příznivce divadelního umění. Mimo to je připraveno autorské čtení nebo cestopisná přednáška z Peru.

Celý program najdou zájemci na webové adrese http://www.dksumperk.cz/spek.

Kdo má rád kulturu, musí ochutnat Špek


Poslední změna 13. 02. 2018 08:19:42