Kajakářka z Litovle vybojovala na ME juniorů v Makedonii 4 zlaté medaile

08. 08. 2018

Do makedonské Skopje, kde o víkendu vrcholilo Mistrovství Evropy juniorů a U23 ve sjezdu na divoké vodě, odjížděla kajakářka Barbora Dimovová, závodnice TJVS Litovel a historicky první česká držitelka prestižní ceny World paddle awards, s nejvyššími ambicemi. Úlohu favoritky zvládla na výbornou a přiváží do Olomouckého kraje dva individuální tituly juniorské mistryně Evropy, ke kterým přidala další dva tituly v soutěži družstev.

Zlato z ME doma ještě nemám - o to víc jsem ho chtěla získat. Loni jsem na mistrovství světa byla druhá v klasickém sjezdu a první ve sprintu, tak jsem si tajně přála zlatý double z Evropy,” řekla kajakářka Barbora Dimovová.

Česká závodnice startovala v celkem pěti jízách a v každé vyhrála.

Kolikrát já jsem byla čtvrtá o pikosekundy a trenér mi vždycky říkal, že se mi ty setinky sečtou k dobru v nějakém velkém závodě. A tady mi to všechno tak vyšlo. Určitě to bylo něco výjimečného, takový vnitřní klid a pohodu jsem ještě nezažila,” doplnila Dimovová, která si nejvíce cení zlata z klasického sjezdu. „Trvá delší dobu, tak si tu bolest při výkonu stihnu náležitě vychutnat. Tentokrát, jsem to ale po startu přepálila a u prvního mezičasu jsem myslela, že umřu. Když mi hlásili, že vedu, uklidnilo mě to a já se vyhecovala ještě k rychlejšímu tempu.

Kajakářka z Litovle vybojovala na ME juniorů v Makedonii 4 zlaté medaile Foto: Aleš Berka


Poslední změna 14. 08. 2018 09:14:40