Jubilejní X. ročník Rally Jeseníky ovládl favorit Odložilík

17. 09. 2018

Napínavý průběh měla obnovená premiéra jesenické rally ve Šternberku a jeho okolí. Favorit byl jasný, i když to tak v polovině soutěže nevypadalo. Nakonec Roman Odložilík s Martinem Turečkem prokázali své kvality a odvezli si poháry za první místo v Rally Jeseníky. Jedním z partnerů závodu byl Olomoucký kraj.

První rychlostní zkoušku Jívová – Hraničné Petrovice vyhrál právě Odložilík a hned ze startu ukázal všem ostatním, kdo bude hrát prim. První vložka byla nejdříve pozastavena kvůli rozraženému retardéru, později bohužel úplně zrušena, kvůli zdravotním problémům. Stalo se tak až před jejím závěrem, velká většina jezdců ji tak stihla projet. V „jedničce“ odstoupilo několik posádek pro technickou závadu, jedna pro defekt a posádka Navrátil – Cibulka pro zdravotní problémy.

Ani druhá zkouška Dalov – Chabičov se neobešla bez problémů. Havárie posádky se startovním číslem 33 Šimík - Šimík způsobila přerušení rychlostní zkoušky. Během této vložky havaroval ještě jezdec Jaromír Helis se Škodou 120S Rallye, ale průběh soutěže se nijak zvlášť nenarušil. Po druhé RZ stále ve vedení Roman Odložilík.

Třetím testem byl Mutkov – Paseka, který seděl Martinovi Vlčkovi, jež rychlostní zkoušku vyhrál. Celkově to ale na Odložilíka s Turečkem nestačilo. To se změnilo čtvrtou „erzetou“, kde se Vlček ujal vedení, ale jen na malou chvíli. Posádka Martin Vlček – Jindřiška Žáková si po druhém průjezdu Jívová – Hraničné Petrovice užívala první místo, které jim záhy uzmul Odložilík s Turečkem. Prvenství už jim nikdo nesebral až do cíle samotného.

Každá rychlostní zkouška se jela dvakrát, první dokonce na tři průjezdy. První a třetí průjezd zkoušky Jívová – Hraničné Petrovice vyhrál Roman Odložilík, druhý průjezd Martin Vlček. Do závodu odstartovalo 73 posádek a soutěž dokončilo celkem 58 dvojic. Devět posádek ukončilo své počínání v jesenické kvůli technické závadě, tři posádky havarovaly.

Na rampě si poháry, věnce a šampaňské za první místo převzala dvojice Roman Odložilík – Martin Tureček na voze Ford Fiesta R5 s odstupem 6,9 s, druzí ze Šternberka odjíždí Martin Vlček – Jindřiška Žáková z KOWAX racing, taktéž na voze Ford Fiesta R5 a třetí, stejně tak, jak jim byla přiřazena startovní čísla, se umístili Karel Trněný s neměckým kolegou Christianem Doerrem. Ti závodili na voze Škoda Fabia WRC. Bramborovou příčku obsadila posádka Rujbr – Římalová a Škoda Fabia R5 a TOP 5 uzavírá Mini John Cooper Works WRC, který ovládala smíšená posádka Kurka – Janovská.

Ředitel Rally Jeseníky 2018 Ing. Boleslav Krejčíř touto cestou děkuje všem zúčastněným; jezdcům, ukázněným divákům a pořadatelům, kteří odvedli dobrou práci. Stejně velký dík patří všem dotčeným obcím, Městu Šternberk a Olomouckému kraji za spolupráci.

Desátý ročník Rally Jeseníky je minulostí, gratulujeme všem posádkám, kteří projeli cílovou rampou a vítěznému týmu Odložilík – Tureček, především.

Jubilejní X. ročník Rally Jeseníky ovládl favorit Odložilík
Jubilejní X. ročník Rally Jeseníky ovládl favorit Odložilík
Jubilejní X. ročník Rally Jeseníky ovládl favorit Odložilík
Jubilejní X. ročník Rally Jeseníky ovládl favorit Odložilík


Poslední změna 17. 09. 2018 10:24:30