Jesenicko se dočká kvalitnější lékařské péče

12. 12. 2017

Olomoucký kraj od příštího roku zajistí lepší dostupnost lékařské péče pro obyvatele Jesenicka. Pohotovostní služba tam bude fungovat nepřetržitě o víkendech i svátcích. Na nových podmínkách se hejtmanství dohodlo s Jesenickou nemocnicí, která výběrové řízení na poskytovatele pohotovostní služby vyhrála.

„Smlouvy k zajištění lékařských pohotovostních služeb mezi Olomouckým krajem a Jesenickou nemocnicí už máme podepsány. Lékaři budou pracovat na jednom místě v dobře dostupných bezbariérových prostorách a v dosahu hromadné dopravy,“ uvedl Dalibor Horák, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro zdravotnictví.

Nemocnice vyhrála obě výběrová řízení, která kraj vyhlásil, a to jak na pohotovost pro dospělé, tak i pro děti a mládež. Dosud tyto aktivity v omezeném rozsahu zajišťovala záchranná služba. O víkendech a svátcích bude pohotovost nově fungovat 24 hodin denně, v pracovních dnech pak mimo pravidelnou ordinační dobu ambulancí.

„V rozšiřování zdravotnické péče a zvyšování její kvality budeme pokračovat. Před nedávnem jsme například otevřeli nový heliport letecké záchranky v Konici, příští rok bude kraj investovat v prostějovské nemocnici a záchrannou službu čeká modernizace vozového parku,“ dodal hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.  

Jesenicko se dočká kvalitnější lékařské péče


Poslední změna 12. 12. 2017 08:56:46