Jediná cesta propojí dva státy a osmnáct partnerů

17. 09. 2018

Ambiciózní projekt obnovy historické Hřebenovky chystá Olomoucký kraj ve spolupráci s Polskem a dalšími partnery. Turistická trasa povede z Libereckého kraje až na Praděd a nově se rozšíří také do odlehlých Rychlebských hor. Hejtmanství na oživení kdysi populární turistické cesty získalo dotaci téměř jeden a půl miliónu korun.

Obnova Hřebenovky bude spočívat nejen v jejím přeznačení a rozšíření, ale třeba i ve stavbě nových vyhlídkových věží, které vyrostou tam, kde kdysi stávaly dnes už neexistující rozhledny,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Nová vyhlídková místa vzniknou například ve Velké Deštné nebo na Šibeníku. Celkem dojde k obnovení jedenácti rozhleden a výstavbě dvou informačních center. Česko a Polsko ještě propojí nový most na hraničním toku Divoké Orlice.

Během příštího roku se nového značení na území Olomouckého kraje dočká zhruba osmdesát kilometrů Hřebenovky. „Následovat bude informační kampaň, která veřejnosti představí zajímavé turistické cíle na obnovené Hřebenovce a v jejím okolí,“ dodává hejtman.

Celkové náklady na realizaci projektu dosahují zhruba 92 miliónů korun. Podílet se na nich budou všichni partneři, největší část pokryje dotace z Evropské unie.

Více informací k projektu: https://www.euro-glacensis.cz/hrebenovka.html

Jediná cesta propojí dva státy a osmnáct partnerů
Jediná cesta propojí dva státy a osmnáct partnerů


Poslední změna 18. 09. 2018 06:47:10