Italský velvyslanec se setkal s hejtmanem Rozbořilem

26. 11. 2014

Možnosti ekonomické spolupráce a obchodní příležitosti s Itálií dnes v sídle Olomouckého kraje prezentoval italský velvyslanec Aldo Amati. Do regionu přijel s obchodním radou a předsedou Italsko-české obchodní a průmyslové komory, která sídlí v Praze.

“Olomoucký kraj má od roku 2004 uzavřenou smlouvu o partnerství s italským regionem Reggio Emilia. Návštěva jeho excelence Aldo Amatiho pro nás tedy byla velice přínosná,“ uvedl hejtman Jiří Rozbořil. “Velvyslanec nám nabídl pomoc při zprostředkování obchodních kontaktů s italskými firmami. Diskutovali jsme také o tom, co náš kraj může italským turistům nabídnout a jaký je náš potenciál v cestovním ruchu. Hovořili jsme o roli Univerzity Palackého v Olomouci jako centra inovací a v neposlední řadě jsme probrali možnosti čerpání finančních prostředků z evropských dotací pro další programovací období,“ dodal.

Aldo Amati se narodil 2. ledna 1958 v Bergamu, kde vystudoval cizí jazyky a literaturu na Univerzitním institutu. Je absolventem politologie na Milánské univerzitě. Pracoval v tiskovém a informačním oddělení. Působil v Moskvě, Londýně, ve Washingtonu nebo v Tokiu. Hovoří anglicky, rusky, francouzsky a španělsky.

Více fotografií zde.

it-velvyslanec-11.jpg
it-velvyslanec-12.jpg
it-velvyslanec-4.jpg
it-velvyslanec-13.jpg


Poslední změna 26. 11. 2014 16:39:33