Hrdinové regionu opět v Šantovce – tři soboty s hasiči, záchranáři a policisty

31. 01. 2018

Galerie Šantovka i v letošním roce uspořádá ve spolupráci se záchrannými složkami tři sobotní odpoledne (3. 2.,10. 2 a 24. 2.) o tzv. „hrdinech regionu“. Navazujeme na opravdu úspěšný loňský ročník (březen 2017), kdy se v prostorech obchodního centra během tři dnů prezentovaly složky Integrovaného záchranného systému Olomouckého kraje.

V letošním roce navíc odstartuje doprovodná soutěž „NAMALUJ ZÁCHRANÁŘE A VYHRAJ“. Půjde o soutěž v malování hasičů, policistů a záchranářů, ale i o zachycení práce operátorů tísňových linek a vůbec jak děti a lidé vnímají například tísňovou linku 112. Tato soutěž vypukne  hromadným malováním a to již tuto sobotu 3. 2. 2018 v prostorech obchodního centra Šantovka od 14.00 hodin, dále bude pokračovat až do uzávěrky 18. 2. 2018. Odborná porota z řad záchranářů poté vybere 30 nejlepších a až do 23. 2. 2018 mohou všichni hlasovat o ten nejlepší, nejzajímavější a nejvtipnější obrázek s tématikou záchranných složek prostřednictvím sociálních sítí a internetu. Veškeré podrobnosti se k soutěži v průběhu akcí objeví na stránkách www.hrdinoveregionu.cz a www.galeriesantovka.cz Soutěžit samozřejmě mohou i děti, rodiče a kdokoliv z domova - stačí obrázek naskenovat a a poslat mailem na soutěž@hrdinoveregionu.cz nebo prostřednictvím zpráv na oficiální facebook Šantovky.

První sobotní dopoledne (14:00–18:00) bude převážně zaměřeno na děti, hromadně odstartuje soutěž v malování. Připravena je spousta ukázek, prezentací a doprovodného programu v podání těch nejmenších z řad hasičů, ale i těch zkušených dobrovolných hasičů místních části Města Olomouc. Během akce proběhne také malování na perníčky, výroba odznáčků, společné malování s karikaturistou Martinem Hronem, mimo jiné tvůrcem nového společného obrázku záchranných složek Olomouckého kraje, který je použit pro hromadnou prezentaci akce v Šantovce, ale i dalšímu ročníků reprezentativního společenského večera.

Součástí akce budou také humorné scénky a vystoupení, prezentování aplikace Záchranka a jejích nového propojení s Horskou službou ČR, čtení pohádek z hasičských a policejních knížek a nesmíme zapomenout na atraktivní prezentaci psovodů či historické hasičské techniky v akci.

Výběr ze sobotní akce v bodech :

představení složek IZS, HASIČI, ZÁCHRANÁŘI POLICISTÉ

malování perníčků s tematikou tísňových linek

výroba odznáčků s logem hrdinové regionu

ukázky dobrovolných hasičů místních části Města Olomouc

ukázky psovodů z řad Policie ČR

ukázky a prezentace činnosti Policie ČR

vystoupení a ukázky mladých hasičů

humorné scénky o záchranářích

čtení z knížek o hasičích a policistech

zachraňuj život s profesionály - poznej jejich práci

představení Zdravotnické záchranné služby OK

aplikace Záchranka a propojení s Horskou službou ČR

prezentace společné tísňové linky 112

Akce pokračují i další dvě soboty v měsíci únoru. 10. 2. 2018 bude zaměřena na specialisty v řadách hasičů, policie a záchranářů. Můžete se těšit na potápěče, střelmistry, psovody, dopravní policisty, drážní hasiče, lezce, chemiky a další. Vrcholem celé únorové akce záchranných složek bude sobotní odpoledne 24. 2. 2018, kdy při venkovní i vnitřní prezentaci uvidíte to nejzajímavější z práce záchranných složek. Bohatý doprovodný program nejen pro děti a jejich rodiče tak jako v loňském roce doplní dynamické ukázky, prezentace současné i historické techniky. Před obchodní centrum opět dorazí spousta moderní hasičské, policejní i záchranářské techniky. Překvapením dne budou i ukázky na vodě a dorazí i hasičský vyprošťovací tank. Program přímo v centru obohatí policejní střelnice, hasičský pětiboj pro děti i dospělé, malování či kvízové soutěž. Čeká Vás toho mnohem více a proto se těšíme a děkujeme za prezentaci široké veřejnosti. Nezapomeňte na tři sobotní odpoledne 3.,10. a 24. 2. 2018 vždy do 14:00 hodin.

POZOR – po celý únor v Šantovce stejně jako loni proběhne výstava historické hasičské techniky. Opět do obchodního centra dovezou část své expozice dobrovolní hasiči ze svého muzea v Brodku u Prostějova. Letos se do výstavy zapojí i historická technika z místních částí Chválkovic a Droždína a v neposlední řadě i při poslední sobotní prezentaci i dva exponáty z historie Policie ČR.

Hrdinové regionu opět v Šantovce – tři soboty s hasiči, záchranáři a policisty


Poslední změna 31. 01. 2018 12:54:58