Hejtmanství pomůže turistům s obnovou poničených tras

13. 07. 2018

Na obnovu turistického značení přispívá Olomoucký kraj pravidelně. Letos ale tuto podporu významně navýší, a to kvůli kůrovcové kalamitě. Dřevorubci totiž museli pokácet tisíce napadených jehličnanů a společně se stromy zmizely i turistické značky. Celkem 780 tisíc korun poslouží na obnovu značení například v okolí Svatého Kopečku nebo v Jeseníkách.

„Klub českých turistů má naprosto zásadní vliv na cestovní ruch v našem regionu. Hejtmanství mu proto na standardní obnovu tras přispěje částkou 400 tisíc korun, dalších 80 tisíc přidá na značení v místech, která postihla kůrovcová kalamita,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Mimořádnou dotaci použije Klub českých turistů na obnovu zhruba 150 kilometrů tras.

Kromě běžných turistických stezek podpoří olomoucké hejtmanství také přeznačení Jesenické lyžařské magistrály. Tam se kromě kůrovce zahryzl do značek a navigačních cedulek i zub času. Značkaři Šumperk, kteří mají údržbu trasy na starosti, na to od kraje dostanou 110 tisíc. Dalších 190 tisíc krajských korun půjde na obnovu kůrovcem poškozených Rychlebských stezek v Jeseníkách.

Hejtmanství pomůže turistům s obnovou poničených tras


Poslední změna 13. 07. 2018 12:04:54