Hejtman Rozbořil: V kraji nechceme tankodromy místo silnic

23. 09. 2016

Silné znepokojení nad plánem ministra dopravy Ťoka, který veřejně uvedl, že kraje nedostanou na opravu silnic žádné finanční prostředky, vyjádřil hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil. Připojil se proto k výzvě hejtmanů za ČSSD, kteří požadují ministrovu rezignaci.

„Je pro mě zcela nepochopitelné, že tímto způsobem by hnutí ANO chtělo řídit kraje. Do silnic II. a III. tříd včetně mostů jsme za období 2013 až 2016 investovali 2,9 miliardy korun a stále je prostor pro zlepšování. Pokud nebudou finance na údržbu a rekonstrukce, pak se opět vrátíme do původního stavu, ne-li horšího," komentuje vyjádření hejtman Jiří Rozbořil.

Podle Rozbořila je kvalitní dopravní infrastruktura základem pro rozvoj kraje. Lidé cestují za prací, je i předpokladem pro rozvoj turistického ruchu, investičních nabídek a tvorbu nových pracovních míst. „Mám silné pochybnosti, jestli pan ministr vůbec někdy navštívil kraje, aby viděl, jaké a kolik silnic nižších tříd je nutné průběžně udržovat. Jejich špatný stav je způsoben i chybějícími dálničními úseky. Považuji prohlášení pana ministra za ránu pod pás všem občanům," dodává hejtman Rozbořil.

Hejtman Rozbořil: V kraji nechceme tankodromy místo silnic


Poslední změna 23. 09. 2016 12:07:11