Hejtman Rozbořil: krajské peníze pomůžou akcím nadregionálního významu

20. 04. 2015

Finance ve výši 1,5 milionu korun poskytne v letošním roce olomoucké hejtmanství organizátorům významných akcí v oblasti cestovního ruchu. Podpořeny budou akce, které mají potenciál zvýšit návštěvnost jednotlivých turistických lokalit v kraji. Příspěvek obdrží celkem 14 subjektů z regionu Střední Moravy a Jeseníků.

Cílem je dotovat akce, které jsou skutečně významné a zviditelňují zajímavá místa v našem kraji. Z oblasti Jeseníků jsme vybrali například multižánrový kulturní festival Džemfest, který podpoříme částkou 138 tisíc korun. Stejnou částku obdrží také organizátoři otevřeného mistrovství České republiky v horské turistice Rock Point – Horská výzva. Z regionu Střední Moravy i letos podpoříme akci Ochutnejte Hanou, která je nově rozšířena o třídenní festival zaměřený na prezentaci hanácké gastronomie a lidových tradic na Hané. Příspěvek dostanou také pořadatelé festivalu Keltská noc či mezinárodní setkání uměleckých kovářů Hefaiston,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil.

Při výběru akcí jsou upřednostňovány události celorepublikového významu, vícedenní a pravidelně se opakující akce se širší cílovou skupinou, události s potenciálem pro zvyšování návštěvnosti regionu nebo ty akce, které se podílí na obnově tradic v regionu. Olomoucký kraj vytipované akce podporuje již od roku 2011, kdy byla pořadatelům poskytnuta dotace v celkové výši 1 milion  380 tisíc korun. Od roku 2012 hejtmanství organizátorům akcí poskytuje každoročně 1,5 milionu korun. Některé z dotací musí ještě na svém zasedání 24. dubna schválit krajští zastupitelé.

Ilustrační foto


Poslední změna 20. 04. 2015 08:42:25