Hejtman řešil na Šumpersku sportovní halu i vlaky

16. 01. 2018

Celé pondělí 15. ledna strávil hejtman Ladislav Okleštěk společně se svými náměstky Janem Zahradníčkem a Milanem Klimešem na Šumpersku. Zástupci kraje si prohlédli výrobní závod, navštívili také místní neziskovku nebo školu. Do severní části regionu jezdí hejtman opakovaně.

Návštěva šumperského okresu začala ve Střední škole sociální péče a služeb v Zábřeze, kde chce kraj pomoci s výstavbou moderní multifunkční haly. Podobné zařízení dosud ve městě chybí, tamní radnice se o výstavbu sportoviště snaží už několik let. V šumperském Parsu se hejtman zajímal o modernizaci vlakových souprav, na které se podnik zaměřuje. „Firma patří k největším zaměstnavatelům v regionu, proto jsem chtěl vědět třeba to, jaké problémy ji nejvíce trápí a jak by jí Olomoucký kraj mohl pomoci,“ řekl hejtman Okleštěk. Na podobné téma se odvíjela i diskuze s vedením firmy FAST.

Jak fungují sociální služby a co by mohlo jejich kvalitu i dostupnost ještě zvýšit probírali zástupci kraje v neziskové organizaci PONTIS v Šumperku. Zájem byl také o prohlídku výrobního družstva RAUDO, které dává práci lidem se zdravotním postižením.  Firma zaměstnává zhruba 150 těchto pracovníků.

Více fotografií najdete zde.

Hejtman řešil na Šumpersku sportovní halu i vlaky


Poslední změna 16. 01. 2018 15:00:52