Hejtman ocenil bezplatné dárce krve

25. 11. 2014

Bezmála pět desítek dobrovolných dárců krve obdrželo z rukou hejtmana kraje Jiřího Rozbořila a jeho náměstka pro zdravotnictví Michaela Fischera Zlatou medaili prof. MUDr. Jana Janského. Ta se uděluje za čtyřicet bezpříspěvkových odběrů.

„Na oceňování dárců krve se Olomoucký kraj podílí pravidelně. Bezplatní dárci si zaslouží především velké poděkování za nezištnou pomoc a ochotu při záchraně lidských životů. Přes veškeré pokroky moderní medicíny je lidská krev stále nenahraditelná a bez dárců krve by ani v dnešní době lékaři nemohli uzdravovat,“ uvedl hejtman Jiří Rozbořil.

Na Zlatou medaili prof. Jana Janského dosáhlo v celém kraji v letošním roce celkem 124 dárců krve. Včerejšího slavnostního odpoledne v Rytířské síni olomoucké radnice se kromě zástupců hejtmanství zúčastnil také prezident Českého Červeného kříže Marek Jukl, primátor Olomouce Antonín Staněk či ředitel Moravského divadla Pavel Hekela. Olomoucký kraj letos oblastní spolek Českého Červeného kříže podpořil částkou 200 tisíc korun.

img-1924.jpg
img-1893.jpg
img-0225.jpg
img-1874.jpg


Poslední změna 25. 11. 2014 08:50:35