Hejtman jednal s generálním ředitelem SŽDC o důležitých investicích

05. 08. 2014

O stavu příprav a realizací investičních akcí v železniční dopravě v Olomouckém kraji dnes hejtmana Jiřího Rozbořila v sídle kraje informoval generální ředitel Správy železniční dopravní cesty Pavel Surý.

Tématem schůzky, které se zúčastnil také náměstek hejtmana zodpovědný za dopravu Alois Mačák, byla právě realizovaná rekonstrukce železniční stanice v Olomouci, připravovaná druhá etapa rekonstrukce železniční stanice Přerov nebo revitalizace trati Bludov-Jeseník. Zástupci Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) diskutovali s vedením kraje také o výhledových investicích do modernizace trati Brno-Přerov v úseku Nezamyslice-Přerov, modernizace trati Olomouc – Nezamyslice, nebo elektrizace trati Šumperk – Olomouc.

„S generálním ředitelem Pavlem Surým jsme projednávali velice nákladné akce, které v regionu přispějí k lepší logistice, komfortnějšímu cestování i podnikání,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil. „Je pro nás důležité komunikovat s partnery a mít přehled o tom, jaké investice do regionu plánují,“ dodal.

szdc-8.jpg
szdc-6.jpg
szdc-4.jpg
titulka.jpg


Poslední změna 05. 08. 2014 15:27:49