„Fond voda“ Olomouckého kraje opět pomůže s výstavbou ČOV a vodovodů

13. 04. 2016

Fond na podporu výstavby a obnovy vodohospodářské infrastruktury na území Olomouckého kraje funguje už od roku 2005. Letos je v něm třicet milionů korun.

„Zásobování pitnou vodou a odkanalizování – to jsou dvě oblasti, do kterých je třeba intenzivně investovat. Nejen kvůli tomu, co obcím a městům nařizuje platná legislativa, ale také proto, že v 21. století by lidé měli mít přístup k pitné vodě v požadovaném množství i kvalitě. Stejně tak funkční kanalizace a čistírny odpadních vod by měly být samozřejmostí,“ řekl Jiří Rozbořil, hejtman Olomouckého kraje.

Krajští zastupitelé budou schvalovat dotace ve dvou titulech. Prvním je výstavba, intenzifikace a rekonstrukce ČOV, do kterého bylo podáno 18 žádostí. Kraj nakonec podpoří šest žadatelů, jimž poskytne téměř 8 milionů a 400 tisíc korun. Hodnotící komise doporučila například ČOV v Mikulovicích.

Druhým dotačním titulem je výstavba a dostavba vodovodů pro veřejnou potřebu a úpraven vod. Tady kraj z původních čtrnácti přispěje deseti žadatelům více než šestnácti miliony korun. Na doporučení hodnotící komise by peníze mohli dostat v Pavlově nebo Rájci.

„Fond voda“ Olomouckého kraje opět pomůže s výstavbou ČOV a vodovodů


Poslední změna 13. 04. 2016 07:43:00