Firmou roku Olomouckého kraje je BC Morava z Rapotína, živnostníkem roku Josef Ťulpík z Bludova

17. 10. 2014

Nejúspěšnější firmy a živnostníky Olomouckého kraje za rok 2014 ve středu 15. října ocenil v Olomouci hejtman Jiří Rozbořil. Nejlepší firmou se stala a titul Vodafone Firma roku 2014 Olomouckého kraje získala společnost BC Morava z Rapotína, která se specializuje na výrobu a montáž ocelových konstrukcí, zejména pecních a sušících vozů do cihelen. Mezi další produkty této ryze české a rodinné firmy patří například ocelové konstrukce budov, jakými jsou sportovní haly nebo sklady. V kategorii Živnostník roku zvítězil a titul GE Money Bank Živnostník roku Olomouckého kraje 2014 pak získal Josef Ťulpík z Bludova, jenž podniká hned v několika oblastech. Jeho společnost patří k předním českým výrobcům dopravní techniky pro zemědělství a komunální služby, dále pan Ťulpík obchoduje s neželeznými kovy, či provozuje vlastní palírnu a cukrárnu. V současnosti pod svým jménem zaměstnává až 40 lidí.

Druhé místo mezi firmami obsadila společnost ABO valve z Olomouce, která se již 20 let zabývá výrobou a prodejem uzavíracích a zpětných klapek. Na třetím místě pak skončilo Zemědělské družstvo Haňovice.

Mezi živnostníky další dvě příčky obsadily cukrářky z Přerovska. Druhým místem porota ocenila výrobkyni čokolády z Přerova paní Lenku Glosovou. Třetí skončila paní Andrea Kráčmarová z Brodku u Přerova, která společně s manželem provozuje rodinnou cukrárnu.

Zvláštní ocenění v kategorii Odpovědná firma roku 2014 Olomouckého kraje získala společnost ABO Valve z Olomouce. Porota v jejím případě ocenila celou řadu jejích společensky odpovědných aktivit zejména ve vztahu k zaměstnancům, ale i k obyvatelům regionu.

Seznam finalistů regionálního kola soutěže Firma roku v Olomouckém kraji (v abecedním pořadí):

ABO valve, s.r.o.

BC Morava, s.r.o.

ELEKTRON-ETTO, s.r.o.

ENSYTRA s.r.o.

INDOOR FUN s.r.o.

INSTA CZ s.r.o.

LASKI, s.r.o.

PORORKOUKR s.r.o.

WAVARO-comp. s.r.o.

Zemědělské družstvo Haňovice

Seznam finalistů regionálního kola soutěže Živnostník roku v Olomouckém kraji (v abecedním pořadí):

Jana Červnená

Lenka Glosová

Miluše Hlavinková

Alena Jašková

Andrea Kráčmárová

Božena Kvapilíková

Lubomír Šmída

Monika Tělupilová

Josef Ťulpík

Jarmila Zahradníková

zqdh9opw.jpg
ygi18lpv.jpg
tflzti2b8.jpg
e0g8xtffo.jpg
vbiwadenw.jpg
bylojug90.jpg
bskeqauz.jpg
9qzdgd4ki.jpg
ydekv1sz.jpg
w0wqgwld.jpg


Poslední změna 17. 10. 2014 12:26:06